14 de maig 2020

COOKIES DE TRES XOCOLATES ESTIL NYC


Feia temps que anava darrere d'unes cookies gruixudetes, d'aquestes típiques americanes que pots trobar a l'starbucks… N'he fet diverses vegades provant diferents receptes i sempre m'han quedat planes, amb un gust boníssim, però planes com unes llengües de gat :( :( :(


Instintivament quan preparem unes galetes tipus cookie tendim a fer boletes, ficar-les damunt la safata de forn i aixafar-les una mica imitant la forma que volem que tinguin. Però resulta que al forn quan es desfà la mantega la massa s'aplana i la galeta perd la forma que li havíem donat, cosa que fa mooolta ràbia!


L'altre dia tafanejant receptes de galetes per Internet, vaig topar amb aquest video tutorial de Cupcake Jemma on ensenyen petits trucs per aconseguir la cookie perfecte i funciona 100%.


Ingredients > Per unes 12 galetes

50g de xocolata negra
50g de xocolata amb llet
100g de xocolata blanca
115g mantega
75g de sucre morè
75g de sucre blanc
250g de farina
1 pessic de sal
1 culleradeta de bicarbonat
1 culleradeta de Royal
1 ou mida L

Preparació

Batem la mantega fins que els trossets formen una massa i hi afegim els sucres. Batem la barreja fins que agafa un color marronós homogeni.
Hi afegim les tres xocolates (tallades a trossets petits d'un cm) i ho barregem fins que queden repartits per la massa.
Hi afegim la farina, la sal, el bicarbonat i la sal, i ho barregem fins que queden ben integrats. Quedarà com una barreja farinosa que no té res a veure amb la massa d'unes galetes ( foto número 1 a continuació).
Hi afegim l'ou (prèviament batut) i batem fins que queda ben integrat dins la massa (foto número 2 a continuació)
Formem boletes que pesin aproximadament uns 50g i les deixem a la nevera durant mínim 2 hores (foto número 3 a continuació).



Preescalfem el forn a 180º C. Hi deixem dins la safata (folrrada amb paper de forn o amb una làmina de silicona) on fornejarem les galetes.
Quan en forn arribi a la temperatura, l'obrim i col·loquem les galetes sobre la làmina de silicona o el paper de forn separades perquè en expandir-se no acabin enganxades les unes amb les altres. El fet que la safata estigui calenta farà que la base de les nostres galetes sigui cruixent.
Enfornarem durant 15 minuts o fins que veiem que les galetes estan dauradetes.
Les traiem del forn i les deixem refredar.
Si voleu les podeu guardar en un pot hermètic uns quants dies.
Bon profit!


2 comentaris:

  1. Laia t'han quedat de pastisseria !!!
    Ara només falta provar-les !!!

    ResponElimina
  2. M'encanten aquestes galetes! Provaré de fer.les segur.

    ResponElimina