17 de jul. 2013

MELMELADA DE PRÉSSEC



 
Després de més de dos mesos d'inactivitat...crec que ha arribat el moment de tornar-m'hi a posar! En tenia ganes però no trobava ni el moment ni la recepta! Finalment he optat per una melmelada, una cosa que no havia fet mai i que és de les millors maneres d'aprofitar la fruita d'estiu que ara tenim a l'abast!




Intentaré posar-me les piles i actualitzar una mica més sovint del que he pogut fer durant els últims mesos...però no asseguro res jeje! Perquè últimament la cuina està contra mi i res em surt com espero!! Esperem que la meva sort canviï... ;)





Aquesta melmelada és de préssec però també he provat de fer-la amb maduixa, albercocs... i el resultat és ideal!




Eres Mi Sueño by Fonseca on Grooveshark


Ingredients:
1kg de préssecs
400g de sucre
el suc d'una llimona
 
Preparació:
Pelem els préssecs, els hi treiem el pinyol i els tallem a trossets (1).
Posem els préssecs en una cassola, hi afegim el sucre i el suc d'una llimona (2). Ho deixem macerar durant 30 minuts remenant-ho un parell de cops. Veurem que deixen anar molt de suc (3).
Posem la cassola al foc (a mig gas) i ho anem remenant de tan en tan.
Quan veiem que la fruita ja està toveta (4), la triturem al gust de cadascú, més o menys triturat depenent de si ens agrada notar els trossets de fruita o no (5).
Continuarem remenant, ara ja sí molt sovint (perquè no se'ns enganxi al fons) fins que vagi espessint i agafi la textura desitjada (6). Cal pensar que, en refredar-se, sempre s'espessirà una mica més. Ho deixem refredar una mica.
Ho posem en pots de vidre ja llestos per envasar i els tapem ben tapats. Per més seguretat, jo els faig bullir al bany maria durant 10 minuts, els trec i els deixo refredar cap per avall.
Ara ja tenim la melmelada llesta per qualsevol ocasió!
 
 

1 comentari:

  1. Laia ya tienes materia prima para unos futuros postres que seguro seran geniales
    Buen verano
    Bss

    ResponElimina