Després de més de dos mesos d'inactivitat...crec que ha arribat el moment de tornar-m'hi a posar! En tenia ganes però no trobava ni el moment ni la recepta! Finalment he optat per una melmelada, una cosa que no havia fet mai i que és de les millors maneres d'aprofitar la fruita d'estiu que ara tenim a l'abast!
Intentaré posar-me les piles i actualitzar una mica més sovint del que he pogut fer durant els últims mesos...però no asseguro res jeje! Perquè últimament la cuina està contra mi i res em surt com espero!! Esperem que la meva sort canviï... ;)
Aquesta melmelada és de préssec però també he provat de fer-la amb maduixa, albercocs... i el resultat és ideal!
Ingredients:
1kg de préssecs
400g de sucre
el suc d'una llimona
Preparació:
Pelem els préssecs, els hi treiem el pinyol i els tallem a trossets (1).
Posem els préssecs en una cassola, hi afegim el sucre i el suc d'una llimona (2). Ho deixem macerar durant 30 minuts remenant-ho un parell de cops. Veurem que deixen anar molt de suc (3).
Posem la cassola al foc (a mig gas) i ho anem remenant de tan en tan.
Quan veiem que la fruita ja està toveta (4), la triturem al gust de cadascú, més o menys triturat depenent de si ens agrada notar els trossets de fruita o no (5).
Continuarem remenant, ara ja sí molt sovint (perquè no se'ns enganxi al fons) fins que vagi espessint i agafi la textura desitjada (6). Cal pensar que, en refredar-se, sempre s'espessirà una mica més. Ho deixem refredar una mica.
Ho posem en pots de vidre ja llestos per envasar i els tapem ben tapats. Per més seguretat, jo els faig bullir al bany maria durant 10 minuts, els trec i els deixo refredar cap per avall.
Ara ja tenim la melmelada llesta per qualsevol ocasió!
Laia ya tienes materia prima para unos futuros postres que seguro seran geniales
ResponEliminaBuen verano
Bss