25 de març 2013

CARROT CAKE II (pastís de pastanaga)



De vegades no cal complicar-se massa la vida per fer uns bons postres, i si segueixes les receptes/consells de la Mireia Carbó l'èxit està assegurat... així que aquest cop vaig voler provar la seva versió del pastís de pastanaga i el resultat no va defraudar, ni a mi ni als que em van ajudar a fer-lo desaparèixer!
 
 
Només una "pega": la cobertura de formatge! Em continua agradant més la que vaig fer pel primer carrot cake...tenia un gust més dolç i més bò, al meu parer, és clar!
 
 


Ingredients:
> Per al pa de pessic
250g de pastanagues
3ous
250g de sucre morè
250g de farina
100g d'oli de gira-sol
1 sobre de llevat en pols tipus Royal (16g aprox.)
1 pessic de sal
 
> Per a la cobertura
500g de formatge Philadelphia
100g de mantega pomada
125g de sucre llustre (jo n'hi vaig afegir bastant més...)
1 cullerada de suc de llimona
 
Preparació:
> Per al pa de pessic
Preescalfem el forn a 180ºC.
Barrejar la farina, el llevat i la sal. Reservem.
Ratllem les pastanagues i les reservem.
Batem els ous amb el sucre fins que doblen el volum. Hi afegim l'oli i les pastanagues i ho barregem.
Afegim la farina, el llevat i la sal i ho barregem fins que obtenim una massa homogènia.
Aboquem la barreja en un motlle de 20cm de diàmetre.
Enfornem a 180ºC durant 35 minuts o fins que punxem i surt el pal sec.
Deixem que es refredi abans de farcir-lo i decorar-lo.
 
> Per a la cobertura
Barregem el formatge i la mantega fins que quedi ben integrat. Hi afegim el sucre i una cullerada de suc de llimona i remenem fins obtenir una crema suau i homogènia.
 
>Muntatge
Tallem el pastís per la meitat i el farcim amb part de la cobertura.
Amb la resta de cobertura cobrim el pastís deixant entre mig i un centímetre de gruix aproximadament. Decorem amb trossos de pastanaga i nous.
Bon profit!
 


19 comentaris:

  1. T'ha quedat un pastís amb una pinta deliciosa!
    Es veu tan esponjós que hauré de tastar-lo!
    Buscaré la primera versió que vas fer ^^ i així faré la crema de formatge que més m'agradi :D

    Molts petons ^^

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ei Laia! No coneixia el teu blog! Déu ni do la de receptes bones que hi tens! Et segueixo i així no et perdo!
      Ah! Ja em diràs què tal el carrot cake quan el facis!
      Un petó!

      Elimina
  2. Té una pinta exageradament bona!!petonets

    ResponElimina
  3. Merci Marina! Els teus bombons encara tenen millor pinta..mmmm!!!

    ResponElimina
  4. Vaig descobrir aquest pastissos en una petita pastisseria de Sant Feliu de Guíxols i cada cop que hi vaig no hi deixo de fer parada. Crec que t'ha quedat de fàbula.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Merci Núria!! Jo tampoc em puc resistir quan el veig!

      Elimina
  5. Tremendo¡¡, me encantan los pasteles con zanahoria y esta fantástico con este corte¡¡
    peto

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias Miquel!!!! Ultimamente el blog está en stand by pero te sigo igualmente!!!! ;)

      Elimina
  6. Hola Laia,

    Aquesta recepta té molt bona pinta!. Fa poc que vaig descobrir el teu bloc, i m'agrada molt. Per això t'he deixat un premi al meu bloc e-cuina (http://www.e-cuina.blogspot.com.es).

    Una abraçada,

    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Marta!!!! Acabo d'entrar al teu bloc i hi he deixat un comentari!!! A partir d'ara et segueixo! Petons!

      Elimina
  7. Moltes felicitats!! T'he atorgat un dels premis Best Blog!! (Xicuina)

    ResponElimina
  8. Hola Laia, fa dies que he descobert el teu blog. Quina meravella i quina gana!!!
    Avui tinc ganes de fer aquest pastís de pastanaga però tinc un dubte. La quantitat d'oli és 100g o 100 ml ??

    ResponElimina
    Respostes
    1. Perdona per contestar tan tard Lluïsa!!! No ho havia vist!!! Doncs mira, he revisat de recepta i sí, són grams d'oli!! Espero que no sigui tard i que encara et serveixi! Petons!! ;)

      Elimina
  9. Anònim27.6.13

    Hola! No coneixia el teu blog. L'altre dia vaig voler fer un pastís de pastanaga, així que ho vaig buscar a Internet i vaig ensopegar amb la teva maravella de recepta! Surt genial! Ja l'he fet tres vegades! Moltíssimes gràcies per compartir el megapastís amb tots nosaltres! Un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quina il·lusió llegir aquest missatge! Me'n alegro que et surti tan bé!!! La veritat és que sempre dóna molt bon resultat i està boníssim!!!
      Petons!

      Elimina
  10. Hola Laia!! Quina pinta!! jo fa poc que he descobert el pastís de pastanaga i és boníssim!! L'altre dia vaig provar de fer-lo però al posar-lo al forn es va espatllar, realment, tot i tenir un forn relativament nou mai he entès com fer-lo funcionar amb els pastissos. El problema és que no s'acabava de fer i de tanta estona deixant-lo perquè es fés es va cremar una mica de sota. Alguna suggerència?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ei!! Doncs la veritat és que cada forn és un món i fins que no li trobes el punt costa una mica que els pastissos surtin com vols... Jo ho faig tot amb el turbo, laire fa que es reparteixi millor la calor i tot es vagi fent per igual. Tu com ho fas? També és important la temperatura...el meu forn sempre escalfa més del que diu el regulador de temperatura aixi que acostumo a ficar-lo sempre una mica més baux del que tocaria. No sé si the ajudat...qualsevol cosa, parlem! 😉

      Elimina
  11. Anònim8.2.15

    Hola Laia! Acabo de fer el teu pastis de pastanaga i tenia un dubte...un cop posada la cobertura com conserves el pastís? Ha d'anar s la nevera?
    Moltes gràcies!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ei hola! Doncs jo el guardo tapat, dins un tupper, perquè la nevera no el ressequi...i el trec una mitja horeta abans de la nevera quan mel vull menjar perquè estigui a temperatura ambient! Merci pel comentari! ;)

      Elimina