21 de jul. 2020

CINNAMON ROLLS (ROTLLETS DE CANYELLA)

 
Aquesta recepta és tan espectacular! Ho diu ella, la megasilvita al seu blog, però és que és veritat! Estan boníssims i són 'relativament' fàcils de fer. És qüestió de temps i paciència perquè requereixen de dos llevats, i això és sinònim de planificació, però trobat el temps, l'elaboració és bastant senzilla, només hem d'anar seguint els passos i fer cas als trucs de la recepta.


A casa, i en temps de confinament, van volar en dues tardes, però sempre els podem congelar i fer que durin una mica més! O guardar-los a la nevera i donar-los un toc de microones abans de menjar-nos-els! El resultat és airebé com el de recent fets!


Ingredients

> Ingredients per a la massa
400 g de farina de força
25 g de llevat fresc
50 ml d'aigua tèbia
100 ml de llet tèbia
50 g de mantega a temperatura ambient
1 ou de mida L
2 pessics de sal
50 g de sucre
1 culleradeta de pasta de vainilla o extracte de vainilla

> Ingredients per al farcit
100 g de mantega pomada (per a pinzellar la superfície de la massa)
100 g de sucre de canya
2 culleradetes de canyella
mitja culleradeta de nou moscada
una mica de llet per a pintar abans d'enfornar

> Ingredients per al glasejat
100 g de sucre llustre
100 g de formatge tipus philadelphia
30 ml d'aigua calenta

Preparació

Pas 1: Preparació de la massa
En un bol barregem l'aigua i la llet tèbia amb el sucre i el llevat, remenem i deixem activar el llevat durant uns 10 minuts.

Mentrestant posem al bol de l'amassadora la farina, el pessic de sal, l'ou, els líquids de la barreja anterior i la vainilla. Ho amassem durant 5 minuts amb el ganxo de la màquina baixa velocitat.

Seguidament hi afegim la mantega a trossets petits amb la màquina en marxa.

Tornem a amassar durant 10-15 minuts més.

Pas 2: Primer llevat
Una vegada tenim la massa llesta, quedarà una massa suau i tersa. Empastifem un bol amb oli
i hi posem la massa. El cobrim amb un drap o amb film transparent i ho deixem llevar fins que dobli el seu volum (acostuma a trigar, depenent de la temperatura poden ser entre 1 i 2 hores, inclús més si fa molt fred).

Pas 3: Formació dels Cinnamon Rolls i segon llevat
Quan la massa hagi llevat el doble preparem tot el que necessitarem en aquest pas.

Hem de tenir preparat un motlle per a presentar els cinnamons rolls. A poder ser, un motlle gran per col·locar-los tots junts, enlloc de per separat, ja que d'aquesta manera es mantindran més tendrets durant més temps.

Primer barregem en un bol tots els ingredients del farcit: el sucre, la canyella i la nou moscada, i per altra banda desfem una mica la mantega (si és que encara no està pomada del tot) que utilizarem per a pinzellar la superfície de la massa estirada.

Estirem la massa amb un curró (l'estirem a 6 mm de gruix) formant un rectangle i en pinzellem la superfície amb força mantega. Distribuïm el farcit per tota la superfície i l'anem apretant per tal que la mantega absorbeixi el farcit. Siguem generosos a l'hora de distribuir el farcit per tot el rectangle ja que és el que donarà gust als cinnamon rolls.

Enrotllem la massa pel costat més llarg del rectangle i la dividim en 8 trossets.

Cobrim el motlle amb film transparent i la deixem llevar fins que estiguin gruixudets, 1 hora aproximadament. Depenent de la temperatura de la cuina pot trigar més temps.

Pas 3: Enfornat i glassejat
Un cop els Cinnamon Rolls han doblat el volum, preescalfem el forn a 200ºC.

Pinzellem la superficie dels Cinnamon Rolls amb llet i els enfornem durant 15-20 minuts o fins que estiguin lleugerament daurats.

Un cop llestos, els traiem del forn i els deixem refredar sobre una reixeta de cuina.

Preparem el glassejat, i per fer-ho barregem enèrgicament tots els ingredients amb una vareta manual fins que quedi un glassejat fi i suau.

Banyem tota la superfície dels Cinnamon Rolls amb aquest glassejat.

Ara els tenim llestos per un bon berenar o per quan ens vingui de gust consumir unes quantes calories extra! Si us en queden per un altre dia, és millor donar-los un toc de micrones just abans de menjar ja que amb les hores es van enduraint una mica.

Petits trucs perquè la recepta surti perfecte

– Utilitzar farina de força (% de proteína entre 12 i 13%)

– Tenir preparats tots els ingredients a temperatura ambient
 
– És important desenvolupar bé el gluten. Per amassar jo sempre utilitzo la màquina amassadora Kitchen Aid o la Thermomix, i ho amasso una bona estona, aproximadament unos 10-15 minuts, però si no en tens, pots fer-ho perfectament a ma amb força paciencia. El més important és que no afegeixis més farina de la que indica la recepta.

– Juga amb els llevats si no tens temps. Tan el primer com el segon llevat triga entre una i dues hores en doblar el volum, però pots acelerar-lo o enlentir-lo, ficant-lo al forn apagat però amb la llum encesa (o amb una safata plena d'aigua calenta a la part inferior del forn) o deixant-lo a la nevera, respectivament. A la nevera hi poden estar fins a 12 hores sense que hi passi res

– Pots congelar-los just abans del segon llevat, quan ja els tens formats, embolicant-los amb film i quan els vulguem fer, els traiem del congelador 12 hores abans per a que es descongelin a la nevera. Potser necessiten una mica més de temps, però és important que el descongelat tingui lloc a la nevera perquè mantinguin la forma. Llavors, un cop descongelat, els traiem de la nevera i els deixem llevar abans d'enfornar.
 
– No et passis amb el llevat. És important que llevi fins que dobli el volum, però tampoc és bò que llevi en excés. Si et passes pot perdre l'estructura del gluten i que surti malament, buit, sense molla…

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada