31 de maig 2020

CARLOTA DE CREMA BAVARESA AMB FRUITS VERMELLS



Si ens arriben a dir fa un any que celebrariem l'any de casats confinats a casa per una pandèmia hagués dit que era broma, que ho celebrariem com ens agrada, fent una escapada per l'Empordà o alguna zona de muntanya i sopant en algun bon restaurant com les grans ocasions es mereixen.
Però malauradament el destí és imprevisible i ens ha tocat viure una situació inesperada tirant de molta paciència i bon humor, i sobretot donant les gràcies perquè, al cap i a la fi, ningú del nostre entorn més proper s'ha vist afectat per aquesta bogeria de coronavirus.


Vist el panorama vam decidir parar la taula d'una manera diferent, preparar un bon sopar a casa i adornar-lo amb un pastís diferent. Sempre m'han cridat l'atenció les carlotes i com que la recepta de melindros la tinc per mà, era una bona oportunitat per preparar la meva primera carlota. El resultat va superar les expectatives perquè tot i menjarnos-el després de sopar, no ens va emfarfegar gens, sinó tot el contrari! És molt lleuger i segur que tornarem a repetir.


Ingredients

> Pels melindros
Trobareu la recepta aquí 
Fem tot un seguit de melindros de la mateixa mida i amb una part de la massa fem com si fos una ensaïmada que utilitzarem coma base del pastís.

> Per la crema babaresa
1 vaina de vainilla
500 ml de llet
6 rovells d'ou
150g de sucre llustre
100ml de crema de llet lleugera
10g de gelatina (en format pols o fulls)
225ml de crema de llet (35% greix)

Preparació

Preparem els melindros i els reservem.

> Per la crema babaresa

Dissolem la gelatina en aigua (si és en pols) o la hidratem (si és en fulls).

Tallem la vaina de vainilla per la meitat i la posem en un cassó.
Hi afegim la llet i ho portem poc a poc a ebullició.
Batem els rovells amb el sucre fins que estiguin pàlids espessos.
Retirem la vaina i aboquem la llet sobre els rovells sense deixar de barrejar.
Posem un altre cop la crema al cassó i barregem a foc lent fins que la barreja comenci a adherir-se a la cullera (deixa de ser tan líquida). No deixem que s'escalfi massa o que comenci a bullir perquè els ous es podrien tallar.
Ho retirem del foc i ho barregem amb la crema de llet lleugera.
Tamitzem la crema.
Afegim la gelatina a la crema i barregem.
Ho deixem refredar.
Passem la crema per un tamís fi col·locat sobre un bol alhora submergit en un altre bol amb aigua gelada.
Quan la crema comenci a quallar i adquireixi textura, batem 225ml de crema de llet (35% greix) fins que formi pics i la barregem amb la crema.
Ho reservem.

Muntatge

Utilitzem un motlle (en aquest cas d'uns 20 cm de diàmetre) i a la base hi posem l'ensaïmada de melindros que tenim preparada.
Col·loquem melindros per tot el perímetre. Per a que els melindros quedin a la mateixa alçada podem tallar-los una mica amb un ganivet. La part per on hem tallat anirà a baix de tot i no es veurà.
Hi aboquem una mica de la crema bavaresa que teniem reservada. Aproximadament 1,5cm.
Col·loquem una capa de melindros per sobre la crema bavaresa.
Tornem a abocar-hi crema bavaresa.
Ho deixem quallar a la nevera.


Un cop la crema ha quallat, decorem el pastís amb fruites naturals (nabius, gerds i maduixes) i el desmotllem.
Per a que quedi més vistós podem pintar les fruites amb gelatina o melmelada de fruites.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada