18 de febr. 2019

PA DE PESSIC CLÀSSIC



Fàcil, ràpid i resultón! És bò menjat sol, amb xocolata o amb sucre llustre per sobre. I a més, es pot congelar sencer o a trossets i tenir-ne sempre guardat un trosset per esmorzar o berenar. Només cal posar-lo en una bossa de plàstic eliminant el màxim d'aire i ficar-lo al congelador. Quan ens el vulguem menjar l'hem de treure de la bossa i deixar-lo a temperatura ambient sobre un reixeta. En dues hores estarà llest per menjar.


Com es veu a la foto queda super esponjós, val la pena provar de fer-lo! No us en penedireu!




Ingredients

100g de farina
100g de Maizena
6 ous mitjans
185g de sucre
8g de llevat Royal
un pessic de sal
sucre llustre
unes gotes de suc de lllimona
100g de gotetes de xocolata

Preparació

Preescalfem el forn a 190ºC.
Separem les clares dels rovells. Als rovells hi afegim el sucre i batem amb una forquilla durant una bona estona fins que aconseguim una textura més densa i es formin fils quan aixequem la forquilla. Reservem.
En un altre bol muntem les clares a punt de neu, juntament amb un pessic de sal i unes gotes de suc de llimona perquè es muntin millor.
Un cop muntades les clares, afegim cullerades de clares sobre els rovells, i amb l'ajuda d'una espàtula de silicona ho anem integrant amb moviments de baix a dalt fins integrar-ho tot sense que baixi la massa. Seguim afegint poc a poc les clares fins acabar amb totes les clares.
Un cop haguem integrat totes les clares hi afeginrem la barreja que haurem preparat de farina, Maizena i llevat, prèviament tamitzada. També afegim les gotetes de xocolata. Integrem la barreja amb l'espàtula de silicona.
Engreixem el motlle (d'uns 20 cm de diàmetre aproximadament) amb oli. Hi aboquem la massa i fornegem els primers 10 minuts a 190ºC i després a 180ºC aproximadament 35 minuts o fins que punxant surti neta.
Traiem el pa de pessic del forn i ho deixem reposar uns minuts abans de desmotllar. Desmotllem i ho deixem refredar sobre una reixeta. Tamitzem sucre llustre per sobre el pa de pessic abans de servir.

Recepta adaptada del blog www.atrapadaenmicocina.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada