1 d’abr. 2012

CARROT CAKE o PASTÍS DE PASTANAGA

 


Feia temps que el tenia pendent però mai acabava de reunir tots els ingredients... Si no faltaven les pastanagues, faltaven les nous o el formatge cremós, la base per fer la crema de formatge que li acaba de donar el toc final al pastís! Però a casa, si una cosa no hi ha és aquesta: el formatge! Ja des de petita, mai m’ha agradat i segur que, si en comprés, caducaria abans d’anar-lo a utilitzar! Però la veritat és que cada cop em criden més l’atenció els pastissos que en porten. Deu ser que em faig gran…
De pastís de pastanaga mai n'havia tastat cap fins fa un parell de setmanes… Donant un tomb pel casc antic de Barcelona i perdent-nos pels carrerons dels voltants del mercat de Sta Caterina vam arribar a la plaça Cugat on hi ha l'Alsur café, un local força xulo amb diferents ambients, gent de tot arreu i tota classe de pastissos casolans, galetes... (ens va semblar que els hi subministrava la botiga del costat, una bakery de les que ara estan tant de moda per tota la ciutat però de la que no recordo el nom...).
El problema de molts bars/cafeteries és que no passen del típic croissant o pastes industrials… però quan trobes un lloc com aquest, amb varietat de pastissos i pastes, el problema no desapareix sinó que augmenta perquè tot t’acaba cridant l’atenció i no saps què triar! Voldries provar una mica d’aquest, de l'altre, del de més enllà... això sembla inviable però ara que està tan de moda fer una “cata de gintònics”, perquè no una de postres? Aquí ho deixo…
En fi, la tria va acabar amb una cookie gegant i una porció de carrot cake (Déu ni do quina porció)! La galeta estava bona però el pastís encara més, i clar, em va acabar de picar la curiositat de fer-lo!
Tothom diu que el gust de formatge no es nota i és cert! S'hi acaba afegint tant de sucre que el gust canvia completament! Ningú diria que n’hi va! Finalment l'altre dia vaig comprar dues tarrines de Philadelphia…i sí, el formatge ha entrat a casa per quedar-s’hi!




Ingredients

Pel pa de pessic – recepta per fer 3 capes amb tres motlles de 18cm cadascun *
100g de nous
340g de pastanaga crua
260g de farina
1 cdta. de bicarbonat
1 cdta. i mitja de Royal
1 cdta. i mitja de canyella en pols
un pessic de sal
4 ous
300g de sucre
240ml d'oli de girasol (no en tenia i li vaig posar d'oliva, no tinc manies...)
2 cdta. d'extracte de vainilla
    * vaig fer dos pastissos, un de dues capes (el de la foto) i un de senzill amb una de sola

Per la crema de formatge
60g de mantega a temperatura ambient
225g de formatge cremós (vaig optar pel Philadelphia)
230g de sucre llustre
1 cdta. d'exctracte de vainilla


Preparació

Pel  pa de pessic
Preescalfem el forn a 180ºC.
Preparem tres motlles iguals i fiquem paper de forn sucat amb oli a la base.
Pelem les pastanagues i ratllem.
En un bol barregem els ingredients secs: farina, royal, bicarbonat, sal i canyella.
En un altre bol batem els ous fins que agafen volum. Poc a poc afegim el sucre i continuem batent fins que dobla el volum. Afegim l’oli i l’extracte de vainilla sense deixar de batre. Per últim incorporem la farina i barregem fins que queda integrada.
Ara afegim la pastanaga ratllada i les nous a trossets i barregem fins que que una massa homogènia.
Dividim la massa en tres parts iguals i la repartim entre els tres motlles.
Enfornem durant 25-30 minuts o fins que si punxem amb un palet surt net.
Treiem del forn i deixem que es refredi durant 10 minuts abans de desmotllar. Un cop desmotllats, els posem sobre una reixeta (ja sense el paper) i els deixem acabar de refredar.

Crema de formatge
Batem la mantega i el formatge fins textura homogènia. Un cop tenim una crema fina i sense grumolls afegim l'extracte de vainilla i continuem batent. Un cop integrat afegim el sucre llustre i ho batem a baixa velocitat fins que s'incorpori totalment quedant una crema suau.
Ara ja podem muntar el pastís amb les diferents capes posant crema de formatge entre una i altra i repartint-la homogèniament amb una espàtula per tota la superfície del pa de pessic. Decorem amb nous, trossets de pastanaga... el que vulguem!

La recepta l'he tret de Joyofbaking, una web molt interessant amb videos de cada recepta!

Let's Go Surfing by The Drums on Grooveshark

I des d'aquí donar les gràcies a la Gemma del blog "La gemmota a la cuina" per nombrar aquest blog en una de les seves últimes actualitzacions i per les seves paraules!! Grazie mille! ;)
Així doncs, agafant el seu relleu del Liebster blog em toca nomenar 5 blogs amb menys 200 seguidors que segueixi habitualment i donar-los una empenta si pot ser!
 
 Els escollits han estat:

Coure coulants blog amb molt bones receptes acompanyades de fotos que fan salivar...



Graella de sucre un blog molt dolç amb uns macarons tremendíssims!



Que hi ha de postres té un munt de bones receptes i fotografiades pas a pas, és impossible perdre's! Una feinada que és molt d'agraïr!!



Mi gran diversión n'hi ha per tots els gustos, dolç, salat...però tots ells amb una presentació i fotografia impecables!



Qüestió de llum blog de fotografia i il·lustració, amb unes fotos espectaculars de racons diversos, viatges, natura, paisatge...



Feu una ullada perquè tots ells valen molt la pena! Bona setmana a tothom!


11 comentaris:

  1. Quina pinta !!!
    Però de règim, règim, no és !!!
    Si ho provem tot, d'aquí poc no passarem per la porta ...

    ResponElimina
  2. He tingut el plaer de tastar una mica del pastis!! (gràcies a la Tanit) i estava boníssim!!!
    T'asseguro que provaré de fer-lo!
    Ens veiem després!

    ResponElimina
  3. Sens dubte un dels meus pastisos favorits!! i aquest té molt bona pinta!
    Susanna.

    ResponElimina
  4. Gràcies per nombrar el meu blog! El pastís fa una pinta boníssima!

    Felicitats!

    Ramon

    ResponElimina
  5. Quin gran pastís, m'encantaria provar-lo!

    ResponElimina
  6. Que rico!!!!yo todavia no me he decidido ,pero te aseguro que cada vez me llama mas la atencion y aun mas cuando veo uno como este espero hacerlo pronto,un besito.

    ResponElimina
  7. oh Laia! Amb el que m'agraden els pastissos de pastanaga...aquest teu fa una bona pinta!!

    Gràcies per seguir la cadena i per les recomanacions...no coneixia el blog del Ramon i realement els pas a pas són una passada! i el de Graella de sucre també em sembla espectacular!

    Una abraçada i bona mona!!

    ResponElimina
  8. Ostres tu!! el meu blog entre els 5 anomenats. Mil milons de gràcies!!

    Jo no acabo de veure la pastanaga en un pastís, però tan insistiu els bons mestres, que ens haurem de posar...

    ResponElimina
  9. Un carrot cake estupendo, tiene un aspecto super tentador, te pedía una porción enorme ahora mismo!!!! un beso

    ResponElimina
  10. Quina pitorra més bona! T'ha quedat de vici, jo tampoc he fet mai un pastís de pastanaga. Uns blocs molt bons aquests que recomanes, he fet algún bon descobriment.

    Petons

    ResponElimina
  11. La pinta ja prometia, però un cop el tastes....és boníssim!!! et va quedar genial i vaig poder disfrutar d'un tall de pastís cada dia per esmorzar els següents tres dies jejjeje :)
    Gràciiiiiies per posar l toc dolç a tan bon sopar!!!

    ResponElimina