19 d’abr. 2020

MONA 2020


Qui ens anava a dir que la Pasqua 2020 arribaria en aquestes condicions de confinament absolut en què la gent ha hagut de fer servir l'enginy per preparar les mones del dilluns de Pasqua. Dic l'enginy perquè no ha estat fàcil aconseguir farina o llevat, dos ingredients bàsics que mai haguéssim pensat que desapareixerien dels supermercats durant dies i dies, i perquè si volem que tothom segueixi aquest confinament tampoc sembla molt adient demanar-ne online perquè te les portin a casa.


Aprofitant l'últim culet da farina que ens quedava per casa vam fer un pa de pessic que vam farcir amb melmelada de préssec casolana i vam cobrir amb trufa de xocolata amb llet i encenalls de xocolata blanca. Per sort, durant la última incursió al supermercat vam trobar dos ous de xocolata per posar al damunt de la mona i seguir la tradició de decorar-les amb figuretes de xocolata. Els plumalls són els que utilitzem un any rere l'altre i l'emoticono groc és un regal d'una amiga, vaig pensar que li donaria una mica d'alegria ;)


Ingredients

> Pel pa de pessic
3 ous a temperatura ambient
250g de farina
250g de sucre
3/4 de got de llet
1/4 de got d'oli de girasol
1 sobre de royal

> Per la trufa
200ml de nata per muntar (35% de greix)
120g de cobertura de xocolata amb llet

> Per decorar
75g de xocolata blanca ratllada
2 ous de xocolata
plumalls de diferents colors

Preparació

> Pel pa de pessic
Preescalfem el forn a 180ºC.

Batem els ous amb el sucre fins que doblen el volum. Hi afegim la farina prèviament tamitzada i barrejada amb el royal i continuem batent fins obtenir una massa homogènia. Hi afegim la llet i l'oli i batem a poc a poc fins queden ben integrats.
Aboquem la massa de pa de pessic normal en un motlle folrat amb paper de forns i enfornem durant 20 minuts a 180ºC i 20 minuts més a 160ºC aproximadament.

> Per la trufa
Posem la nata a escalfar i quan està calenta la retirem del foc i hi afegim la xocolata a trossets. Remenem fins que la barreja sigui homogènia i la deixem refredar a la nevera mínim 3 hores. Un cop tenim la barreja ben freda la muntem amb unes varilles fins que agafi consistència de nata i ja la tenim llesta.

> Pel muntatge
Farcim el pa de pessic amb melmelada de préssec i el cobrim amb una primera capa la trufa de xocolata amb llet. Posem el pa de pessic a la nevera 10 minuts perquè la trufa es refredi i puguem posar-n'hi més a sobre. Fem una segona capa. Posem els encenalls per la superfície i acabem de decorar amb trufa per tot el perímetre de la mona.

2 comentaris:

  1. Deu ni do quina pinta te, i amb una epoca amb restriccions! M'hagues agradat poder.la tastar.

    ResponElimina