12 d’abr. 2020

MAGDALENES DE XOCOLATA


Si alguna cosa bona té aquest confinament que ens ha tocat viure són les hores que podem invertir fent coses a casa... cadascú les seves, però sembla que d'entre totes les coses que es poden fer, la reposteria ho ha petat! Perquè no hi ha manera de trobar farina ni llevat fresc a cap supermercat!!!
Així doncs hem intentat treure el màxim partit de la farina que tenim a casa i anar variant les receptes en la mesura del possible. Aquesta recepta m'ha servit per estrenar uns motlles de silicona del Lidl que vaig comprar fa unes setmanes i que si no fos pel confinament, encara esperarien impacients a l'armari!


Aquesta recepta de magdalenes està treta del llibre 'Reposteria' de Christophe Felder que és com una bíblia de la reposteria amb més de 210 receptes internacionals i 3200 fotos pas a pas. Fa anys que el tinc però fins ara no he començat a treure-li una mica el suc, a veure si ara que he començat ja no paro! :)


Les magdalenes són super fàcils de fer i el resultat és espectacular, torradetes per fora i molt esponjoses per dins! Proveu-les, us encantaran! Això sí millor menjar-se-les el mateix dia perquè perden ràpidament d'un dia per l'altre i és una llàstima...


Ingredients (per 12 magdalenes)

140g de mantega
40g de xocolata negra a trossets
2 ous talla L
1 culleradeta de vainilla líquida
90g de sucre
2 cullerades soperes de mel líquida
140g de farina
1 culleradeta de Royal
20g de cacao pur en pols
mantega pels motlles

Preparació

Pesem i preparem tots els ingredients.
Posem la mantega en un cassó, la fonem a foc mig i la deixem coure fins que agafi color olor d'avellana.
Un cop cuita la filtrem i la deixem refredar.
En un recipient posem els ous, la vainilla líquida i el sucre. Ho barregem amb unes barilles fins que el sucre està incorporat.
Quan el sucre estigui incorporat, hi afegim la mel sense deixar de remenar.
Hi incorporem la farina prèviament tamitzada amb el Royal i el cacau en pols i barregem fins que la barreja sigui uniforme.
Hi aboquem la mantega fosa a un cop estigui tèbia i barregem perquè s'incorpori.
Hi afegim els trossets de xocolata i remenem.
Deixem la massa reposant dues hores a temperatura ambient tapada amb un drap o film.
Preescalfem el forn a 210ºC.


Engreixem els motlles amb mantega i els farcim amb l'ajuda d'una màniga pastissera o d'una cullera.
Els fornegem durant 12 minuts aproximadament.
Tan bon punt surtin del forn les desmotllem. Les deixem refredar sobre el marbre de la cuina.
Millor que ens les mengem el mateix dia perquè l'interior será molt esponjós i l'exterior cruixent. A mida que passen les hores les magdalenes van perdent. També ls podem congelar i menjar-nos-les un altre dia.
Bon profit

1 comentari:

  1. Espectaculars !!!
    Imagino com estan de bones, i segur que no m'equivoco, però el que si que puc veure és com són de maques !!!
    Continua publicant Laia, seguir el teu blog es un plaer i un luxe !!!

    ResponElimina