3 de gen. 2020

FLAM D'OU



Fa dies que em rondava pel cap fer el típic flam d'ou. A casa en comprem sovint i tan de flam prefabricat no pot ser gaire saludable. Vaig fer una cerca de receptes per internet i veient la poca complicació que implica fer un flam i el bon resultat obtingut, crec que seran contats els flams que comprarem al supermercat a partir d'ara.


A casa tinc un amant dels flams (instagram @tastaflams) que és molt crític amb els resultats que he anat obtenint fins ara. Sort! Perquè a mi mai m'han agradat i em seria difícil opinar. Segons ell, aquest que penjo té massa gust d'ou i, per tant, seguiré amb la cerca del millor flam fins trobar la recepta perfecta. Clar que per gustos colors! :-)

Ingredients (per 6 flams)
500ml de llet
100g de sucre
4 ous
una branca de canyella
mitja pela de llimona (part groga)

Pel caramel
100g de sucre
60ml d'aigua


Preparació
Pre-escalfem el forn a 180ºC.

Preparem el caramel posant el sucre i l'aigua en un cassó al foc i deixant que agafi color marronet. Bò i calent ho repartim entre els diferents motlles i ho deixem refredar. Els motlles els tindrem ja col·locats dins una safata fonda de forn on els courem al bany maria.

Posem la llet en un cassó a escalfar amb la canyella i la pell de llimona. Afegim el sucre, remenem una mica i deixem que arrenqui el bullir.

Batem els ous com si fos per una truita.

Quan la llet bulli, parem el foc i traiem la canyella i la llimona de la llet i ho llencem. Si cal, passem la llet per un colador.

Aboquem els ous dins la llet però ho colem per a que no se'ns hi coli cap tros de la closca. Remenem amb un batedor.
Comencem a omplir els motlles fins a 3 quartes parts de capacitat.
Afegim aigua a la safata de forn fins 3 quartes parts dels motlles.
Enfornem durant 35 minuts o fins que punxem amb una vareta metàl.lica i surt neta.
Els deixem refredar damunt del marbre i seguidament i desem a la nevera tapats amb film o dins un tupper per evitar que agafin olors.
Per desmotllar-los passem un ganivet fi pel voltant i amb un cop sec els fem baixar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada