11 de des. 2019

TIRAMISÚ II


De tant en tant em passa que el tiramisú em queda molt líquid i no sé ben bé el perquè. Sempre segueixo la mateixa recepta de la Carla però uns dies em queda una crema de formatge ben espesa i altres com liquada. Si és per menjar a casa fa rabieta però si és per portar de postres quan et conviden a algun dinar la rabieta passa a desesperació!
Pel què veig no sóc la única que li passa això...i un dels motius podria ser el formatge mascarpone que segons quina marca conté més aigua i és menys dens.


L'altre dia em van fer arribar una recepta semblant a la que acostumo a fer servir però amb menys contingut en ous i que especificava la marca de mascarpone a utilitzar i la vaig provar.
El resultat, un èxit! Va quedar una crema consistent com la que s'espera d'un tiramisú i el gust també estava a l'alçada.

Ingredients (per 8 o 10 persones)
4 ous
100g de sucre
500g de mascarpone (del lidl)
400g de melindros
4 tasses de cafè diluïdes amb un rajolí d'aigua
cacau en pols

Preparació
Separem les clares dels rovells.
Batem els rovells amb 50g de sucre fins que dobli el volum i obtenim una barreja blanquinosa.
Afegim el mascarpone i continuem batent fins obtenir una barreja homogènia.
Reservem.
Batem les clares a punt de neu amb la resta de sucre (50g).
Les afegim a la barreja anterior fent moviments de baix cap a dalt amb una espàtula perquè no baixi la massa.
A la safata on muntarem el tiramisú posem una petita capa de la barreja per tota la base.
Al damunt posem una capa de melindros sucats amb cafè (posem el cafè en una altra safata plana i hi anem passant els melindros d'un en un donant-los-hi la volta).
Al damunt hi posem una altra capa de la barreja de mascarpone.
Al damunt una altra capa de melindros.
Finalment fem una altra capa de la barreja de mascarpone i ho deixem a la nevera perquè agafi consistència. L'última capa la podem fer utilitzant una màniga pastissera i una punta d'estrella per donar-li forma i quedi més bonic.
Al moment de servir tamitzem cacau en pols per sobre i a menjar!

2 comentaris: