12 d’ag. 2018

PASTÍS DE TRUFA I NATA A L'ESTIL "NAKED CAKE"



Com cada any vam celebrar l'arribada de l'estiu fent un sopar de luxe a Terrassa. Els amfitrions van posar la millor gastronomia i els convidats ens vam encarregar del pica-pica i els postres. Aquesta vegada els postres van ser els de la foto, un pastís de nata i trufa del que no hi ha foto del tall perquè no va donar temps :)


Aquest és un pastís lleuger i fresquet amb el que combinen molt bé tot tipus de fruites i fruits del bosc.


Ingredients:

> Pa de pessic (3 motlles de 18 cm)
5 ous (L)
150g de sucre
150g de farina
un pessic de sal

> Almíbar
Escalfem al foc els 50ml d'aigua i els 50g de sucre
un rajolí de licor

> Nata
400ml de nata per muntar (35% greix)
60g de sucre llustre

> Trufa
200ml de nata per muntar (35% greix)
130g de xocolata negra

> Decoració
Mores
Nabius
Cireres

Preparació:

> Pa de pessic (3 motlles de 18 cm)
Preescalfem el forn a 180ºC.
Separem les clares dels rovells.
Batem les clares amb el pessic de sal fins que estiguin a mig muntar.
Afegim la meitat del sucre i continuem muntant les clares fins que estiguin ben muntades i consistents. Reservem.
Batem els rovells amb l'altra meitat del sucre fins que agafen volum i blanquegen.
Hi afegim la farina tamitzada i remenem fins que queda una massa sense grumolls.
Afegim la clares que teníem reservades poc a poc. Primer un quart de les clares i barregem. Veurem que la massa es fa menys densa. Afegim un altre quart. Barregem amb moviments de baix a dalt perquè no baixin les clares. Afegim les clares que resten i continuem barrejant fins tenir una massa homogènia.
Repartim la massa entre els 3 motlles que hem folrat per sota amb paper de forn. Allisem la superfície i enfornem a 180ºC dalt i baix sense ventilador durant uns 20 minuts o fins que punxem amb un palet i surt net.
Deixem refredar i desmotllem el pa de pessic.

> Almíbar
Podem al foc els 50ml d'aigua i els 50g de sucre i remenem fins que es dissolen. Deixem al foc fins que comença a bullir. Afegim un rajolí de licor i retirem del foc.

> Nata
Batem la nata ben freda fins que estigui a mig muntar. Afegim el sucre llustre i l'acabem de muntar.
Reservem a la nevera.

> Trufa
Escalfem la nata fins que comenci a bullir. Quan comença a bullir la retirem del foc i hi afegim la xocolata tallada a trossets petits. Remenem fins que està desfet. Deixem que es refredi tapat amb paper film. Un cop a temperatura ambient ho deixem a la nevera mínim 3 hores.
Muntem la trufa fins que queda consistent.

> Muntatge
 Humitegem les 3 capes de pa de pessic amb l'almíbar.
Farcim una capa amb la trufa.
L'altra capa la farcim amb la nata.
Cobrim el pa de pessic amb la nata que ens queda aplanant primer el lateral i després la superfície de sobre. Decorem al gust amb mores, nabius, cireres, etz.

3 comentaris:

  1. M.Antonia28.8.18

    Supuso que per dins es tan espectacular com ho es de fora.....felicitats, m'ha encantar.

    ResponElimina