27 de maig 2018

MOUSSE DE MADUIXA I XOCOLATA BLANCA


Fa setmanes que estava esperant al rebost un potet de cobertura transparent que em van regalar en una fira...i no podia perdre la oportunitat de provar de fer una cobertura d'aquestes brillants que tan de moda estan a les pastisseries més top de Barcelona...

Aprofitant que és època de maduixes i que fa molta mandra encendre el forn, les mousse són la solució ideal per unes postres lleugeres i fresquetes.



Ingredients

> Per la mousse de maduixa
250g de maduixes
70g de sucre
4g de gelatina (2 fulls)
150g de nata semi muntada

> Per la mermelada de maduixa
190g de mermelada de maduixa
2g de gelatina (1 full)

> Per la mousse de xocolata blanca
125 ml de llet
40 ml de nata per muntar
25 g promousse
6 g de gelatina (uns 3 fulls aprox.)
140 g de cobertura de xocolata blanca
200 g de nata semi-muntada

> Pel pa de pessic de xocolata
60g de xocolata negra
20g de mantega
2 clares d'ou a temperatura ambient
2 rovells d'ou
25g de sucre

> Cobertura brillant vermella
Silikomart Glaze 225g
Colorant vermell en gel Wilton


Preparació

> Per la mousse de maduixa
Posem els fulls de gelatina en un bol amb aigua freda per hidratar-los.
Tallem les maduixes a trossets, les posem en un bol i les triturem amb el turmix fins obtenir un puré.
Colem el puré per retirar les llavors de les maduixes.
Escalfem al foc la meitat del puré de maduixes i hi afegim el sucre. Anem remenant i, quan comenci a bullir ho retirem del foc i hi afegim la gelatina escorreguda. Remenem fins que la gelatina es dissolgui per complet.
Afegim la barreja al bol que conté la resta de puré i remenem.
Muntem la nata a punt de semi-muntada i la incorporem a la barreja en dos o tres cops, barrejant de baix a dalt amb una espàtula.

Per aquesta mousse necessitarem el motlle “Lady Queen” o dos aros, un de 16-18 cm de diàmetre, i un altre una mica més petit que serà pel centre del mousse.
Emplenem el motlle petit amb la mousse de maduixa fins una mica més de la meitat i el deixem al congelador un mínim de 4 hores.

> Per la mermelada de maduixa
Posem el full de gelatina en un bol amb aigua freda per hidratar-lo.
Colem la mermelada de maduixa per retirar les llavors.
Escalfem la meitat de la melmelada, hi afegim el full de gelatina escorregut i remenem fins que es dissolgui. Ho aboquem a l'altre meitat de melmelada i remenem.
Aboquem la barreja al motlle on tenim la mousse de maduixa ja congelada (1) i el deixem al congelador mínim 2 hores.

> Per la mousse de xocolata blanca
Posem els fulls de gelatina en un bol amb aigua freda per hidratar-los.
En un bol posem la llet, la nata i el promousse, i amb el turmix barregem fins que queda una barreja homogènia.
Escalfem un petita part de la barreja al microoones, hi afegim la gelatina escorreguda i barregem bé fins que es dissolgui.
Desfem la xocolata blanca al bany maria i l'afegim a la barreja anterior. També hi afegim la barreja de gelatina.
Muntem la nata fins al punt de semi-muntada i l'afegim a la barreja fent moviments suaus de baix a dalt per no perdre esponjositat.
Omplim el motlle gran fins la meitat amb el mousse de xocolata blanca. Desmotllem el motlle petit i col·loquem la mousse de maduixa congelada dins el motlle gran apretant fins que la mousse de xocolata blanca el cobreixi pels voltants (2). Amb una espàtula aplanem la superfície (3) i ho deixem al congelador mínim 4 hores.




> Pel pa de pessic de xocolata
Desfem al bany maria la xocolata.
Desfem la mantega.
Separem les clares dels rovells i muntem les clares a punt de neu, afegint el sucre des de l'inici.
Batem els rovells i els afegim a les clares amb cura, amb una espàtula de silicona.
Hi afegim seguidament la xocolata i la mantega. Barregem amb cura fins que tinguem una crema homogènia.
Aboquem la massa sobre una safata forrada amb paper de forn o sobre una safata de silicona i l'extenem uniformement.
Fornegem a 180º durant uns 8 minuts.
Retirem del forn i retirem el paper de form. Deixem que es refredi sobre una reixeta de forn.
Tallem el pa de pessic en forma d'aro, d'acord amb les mides del mousse.



> Cobertura brillant vermella de Silikomart
Escalfem la cobertura a 30º i hi afegim una gota de colorant. Barregem fins que el color sigui uniforme.
Desmotllem la mousse.
Col·loquem la base de pa de pessic sobre una reixeta de forn (4) i a sobre hi posem la mousse (5).
Ho aboquem sobre la mousse fins cobrir tota la superfície (6).
Decorem al gust.

1 comentari:

  1. Espectacular i vistos !!!! Imagino com sera de bo !!!!

    ResponElimina