28 de des. 2018

GALETES DE XOCOLATA NADALENQUES
Després d'un temps a la nevera els arbres de xocolata han acabat convertint-se en galetes de Nadal. A casa hi havia qui tenia els seus dubtes que acabés sent així perquè feia temps que s'arrossegaven per la nevera i no en feia res però aquest Nadal ha estat un "o ara o mai" perquè, misteriosament, el tupper on els guardava cada cop estava més buit i corria el risc d'acabar fent, amb sort, una sola galeta.

Així doncs, aquest any el detallet de la taula el dia de Nadal han estat aquestes galetes de xocolata fàcils i ràpides al cinquanta per cent.Ingredients (Per a unes 15-20 galetes aprox.)

> Arbres de xocolata

Làmina de xocotransfer
200 g de cobertura de xocolata amb llet, blanca o negra

> Massa de galetes

90 g mantega a temperatura ambient
45 g sucre llustre
15 g llet
125 g farina
25 g de cacau pur en pols
un pessic de sal
un pessic de sucre vainillat

Preparació

> Arbres de xocolata

Desfem xocolata al bany maria o al microones (cada pocs segons anem controlant perquè no se'ns cremi la xocolata). Aboquem la xocolata sobre els motlles dexocotransfer i ho deixem a la nevera 15 minuts per què qualli i poguem desmotllar-ho. Desmotllem els arbres i reservem.
> Massa de galetes

En un bol posem la mantega a punt de pomada (tova a temperatura ambient) i la treballem juntament amb el sucre, la sal, el sucre vainillat i la llet, fins assolir una barreja homogènia.

Un cop tenim la massa ben lligada, afegirem poc a poc la farina tamitzada prèviament barrejada amb el cacau pur en pols. Aquesta massa anirà quedant cada vegada més sòlida perquè la quantitat de farina és abundant! Acabarem de lligar-la amb les mans sobre el moble de cuina, ajudant-nos amb una mica de farina per evitar que s'enganxi.

Dividirem la massa en dues parts i la embolicarem amb paper film per a que no s'asequi. Tot seguit la deixem reposar a la nevera duran un mínim de 30 minuts. És millor fer aquesta divisió abans de posar-la a la nevera perquè un cop la treiem estarà molt dura i serà més difícil de manipular.
Tot seguit, agafem una de les dues parts i l'anem estirant amb el corró fent una làmina de 5 mm de gruix aprox. Aquest pas convé fer-lo embolicant la massa amb paper film (per sobre i per sota) per a que no se'ns enganxi la massa al curró.

Ara només cal anar tallant la massa amb un motlle rodó per tallar galetes. Si no en teniu, podeu fer-ho amb una copa de cava i, si us queda la galeta dins la copa, treure-la amb molta cura. Com més freda estigui la massa menys probabilitat que us quedi la massa dins la copa al tallar. Quan ja no hi hagi espai a la làmina, la tornem a ajuntar i estirar, repetint el mateix procés una i altra vegada. Si cal, la tornem a ficar a la nevera 5 minuts un cop estirada amb al curró perquè a l'hora de tallar ens sigui més fàcil.

Seguirem el mateix procés amb la segona massa que ens espera a la nevera (no la treiem abans de la nevera perquè com hem dit abans, freda és més fàcil de manipular, no se'ns enganxa al motlle i la 
separem fàcilment per posar-la a la làmina de forn).

Col·loquem les peces sobre una làmina de silicona i aquesta sobre la safata que introduïrem al forn. Aquest ha d'estar preescalfat a 170ºC. Enfornarem les galetes durant uns 10 minuts.
Un cop fredes, ja estaran llestes per a decorar-les amb els arbres de xocolata.

> Muntatge

Desfarem una mica de xocolata al microones o al bany maria, en ficarem una mica al mig de la galeta, i ficarem a sobre l'arbre de xocolata. Deixem que el xocolata hagi quallat i ja les podem ficar en una bosseta o en una safata.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada