15 de gen. 2018

NY CHEESECAKE


Entre els propòsits pel 2018 hi ha mantenir el blog actiu i per fer-ho, calia començar l'any amb una nova actualització, un cheesecake a l'estil novaiorquès que feia molt que tenia a la llista de "pendings"! Potser perquè no m'agrada el formatge o perquè és una bomba calòrica com poques...el cas és que mai trobava el moment de posar-m'hi!


Sigui com sigui, ha arribat el dia i el resultat no ha defraudat. El gust és molt suau i a casa ha agradat moltíssim. El toc final ha estat la melmelada de maduixa feta a casa que fan cada any els meus pares i de la qual en tenim un assortit que ni els millor mercats ECO ;)


Ingredients (Per un motlle de 23 cm de diàmetre que es desmotlli lateralment):
> Per la base de galeta
375 g de galeta tipus Digestive
50 g de mantega

> Per la crema de formatge
950 g de formatge tipus Philadelphia
180 g de sucre
35 g de farina normal
1 culleradeta de suc de taronja
4 ous
1 rovell d'ou
1 culleradeta d'extracte de vainilla
45 ml de nata per muntar (35% de greix)

Preparació:
> Per la base de galeta
Triturem les galetes ben fines i les barregem amb la mantega que haurem desfet al microones.
Folrem un motlle desmuntable amb paper de forn per la part de sota.
Afegim la galeta, pressionem bé fins formar una capa homogènia. Afegim més galeta als marges i pressionem per formar una capa de galeta a les parets.
Deixem el motlle al congelador perquè compacti la base de galeta.

> Per la crema de formatge
Preescalfem el forn a 200 ºC.
Batem el formatge i el sucre fins aconseguir una barreja homogènia.
Afegim la farina, el suc de taronja i continuem batent.
Afegim els ous i el rovell, un per un, sense deixar de batre.
Afegim també l'extracte de vainilla i la nata per muntar.
Barregem bé fins obtenir una barreja homogènia.
Incorporem la barreja dins el motlle folrat de galeta que traiem del congelador.
Enfornem durant 15 minuts a 200 ºC i després a 130 ºC durant 1 hora o, fins que punxant amb una bruxeta, aquesta surti seca/neta.
Apaguem el forn i deixem el pastís dins fins que es refredi. Així evitarem que s'esqueltxi pel canvi sobtat de temperatura.
Desmotllem i el deixem reposar a la nevera unes 3 o 4 horetes.

2 comentaris:

  1. Deu meu, Quina bomba! No sé si fer-les, potser ho intentaré.
    Ja era hora que tornessis a mantenir el blog. :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si! He tornat a podar fil a l'agulla!! Estigues atenta jeje

      Elimina