16 d’oct. 2011

MELINDROS




De vegades no cal un gran pastís o una gran presentació... Quan venen a casa les "peques" de la família el més senzill és el que té més èxit... Després d'una bona migdiada les petitones es van aixecar amb gana i entre potito i potito (la Georgina) i cacaolat (la Maria) calia alguna cosa més sòlida per acabar-se d'atipar... havia portat uns quants melindros per picar a l'hora de berenar i quan me'n vaig adonar havien volat!



Són taaan ràpids de fer i queden taaan bons (res a envejar als que podem comprar a la pastisseria) que no serà l'últim cop que els faci... En deu minuts tens preparada la massa, en cinc fas palets amb la màniga pastissera, els empolsines amb sucre i al forn!

A més, donen molt de sí! No només són perfectes per esmorzar sucats al cafè amb llet o per berenar amb xocolata desfeta... sinó que també són útils per guarnir diferents postres com ara pastissos! Això últim és el que he fet aquest matí, el problema és que no tinc prova fotogràfica que ho demostri perquè tan bon punt l'he tingut fet, l'he regalat i a hores d'ara ja deu estar més que paït... així doncs, tocarà repetir-lo i pujar-lo al blog així que trobi una estona...




>La recepta està treta del blog Kanela y limón on hi ha una explicació pas a pas i moltes altres receptes més que recomanables!

Ingredients:
3 ous sencers
100g de sucre llustre
100g de farina
25g de farina de blat de moro (maizena)
un pessic de sal

Preparació:
Preescalfem el forn a 170ºC.
Batem les clares a punt de neuanant afegint poc a poc el sucre llustre tamitzat.
Un cop muntades afegim els rovells d'un en un fins que quedin ben incorporats.
Tamitzem les dues farines i les afegim poc a poc juntament amb la sal. Ho fem amb moviments suaus utilitzant una espàtula ampla per tal que no ens baixin les clares i perdem esponjositat.
Posem la massa en una màniga pastissera amb un "boquilla" rodona d'uns 2cm i anem fent palets sobre una làmina de silicona.
Empolsinem els palets amb sucre llustre tamitzat i enfornem durant 10-15 minuts.
Els treiem del forn i els deixem refredar.



4 comentaris:

  1. buenos estos melindros y no hay nada como estos para una merienda o cuando se tiene hambre de picar algo

    ResponElimina
  2. Quina bona pitna de melindros!!! en prenc nota.
    Per cert acabo de descubrir el teu blog per casualitat i m'hi quedo..
    Susanna.

    ResponElimina
  3. Es una gran recepta. La probaré !!!
    Roger

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja em diràs lo bons que et surten ;)

      Elimina