28 de set. 2011

AMETLLATS




Els tenia pendents des de fa temps... i el pas per Tremp sempre és l'excusa perfecta per sortir de Bcn, canviar d'aires i aprendre una nova recepta! Allà sempre trobo una estona i una tieta disposada a ensenyar-me alguna recepta nova! (Segueixo insistint en que es faci un blog però ni cas...)




Així doncs, per fi m'he tret l'espineta... i ha valgut la pena l'espera perquè feia temps que no preparava una recepta amb tant poc temps i obtenint un resultat tan bò!




Preparar la massa no té cap dificultat... i la resta ja és qüestió de traça amb la màniga pastissera! Cal una "boquilla" ampla i una màniga resistent ja que la massa és molt densa i cal fer força per fer-la sortir... L'altre dia vaig provar de fer servir mànigues de plàstic fetes a casa i el resultat va ser nefast! Tot va ser apretar i la màniga va petar! Mai més! Al dia següent va tocar visita al Gadgets en busca de mànigues com Déu mana!




Ingredients:
130g de farina d'ametlla
200g de sucre
10g de farina d'arròs
2 clares d'ou
ametlles marcona crues

Preparació:
Posem en un bol la farina d'ametlla i el sucre. Ho remenem fins integrar-ho.
Afegim la farina d'arròs i tornem a remenar.
Incorporem una clara i treballem amb el batedor fins incorporar-la. Després afegim l'altra clara fins obtenir una massa espessa i "enganxifosa".
Posem la massa a la màniga pastissera amb un boquillla ampla i llisa (d'uns 12mm de diàmetre aproximadament) i anem fent cercles sobre una làmina de silicona.
Acabem posant una ametlla crua damunt de cada cercle.
Posem la làmina al forn preescalfat a 170ºC (amb aire) durant 20 minuts. Mirar-ho una mica abans per si de cas s'han començat a torrar abans d'hora!

1 comentari:

  1. yo tambien se lo digo a tu tieta pero no me hace caso,a lo mejor cuando se jubile lo hace pero ahora dice que le hace falta tiempo
    molt bons aquetas ametllats

    ResponElimina