19 d’ag. 2022

MADELEINES amb xocolata blanca, amb llet i dulcey

Després de setmanes i setmanes de xafogor intensa, sembla que les temperatures ens donen una petita treva i això s'ha d'aprofitar!


Feia molt que no encenia el forn i el resultat ha estat aquest! Una recepta senzilla però deliciosa: madeleines amb cobertura de xocolata blanca, negra i dulcey (amb un toc acaramelat que torna boig al tastador oficial de la casa)!


La ocasió també l'he aprofitat per provar un dels fons de fotografia que em van regalar els sogres per l'aniversari, són una passada! En tinc tres més per provar, així que m'hauré de posar les piles amb noves receptes si la nena decideix estar-se uns dies més dins la panxa! Mentrestant l'alimentarem estupendament!


Si ho preferiu, podeu fer-ne la versió mini, ideals per acompanyar el cafè o el te!


Ingredients (per unes 12-14 madeleines grans)
1 ou
100g de sucre
80g de farina
25g d'ametlla en pols
5g de llevat químic (Royal)
75g de llet
70g d'oli d'oliva o mantega
una culleradeta d'extracte de vainilla 

Preparació
Batem l'ou amb el sucre amb unes barilles fins que blanqueja (no cal fer-ho a màquina perquè no cal  batre-ho en excés).
Hi afegim l'ametlla, la farina prèviament tamitzada amb el llevat, la llet, l'oli i la vainilla, batent una mica després d'afegir-hi cada ingredient. Deixem reposar la massa a la nevera unes 3 hores.
Preparem els motlles untant-los amb mantega fosa fent servir un pinzell. El motlle ha de quedar ben pìntat però sense passar-nos de mantega, sinó ens costarà desmotllar.
Coure a 180ºC durant 6-10 minuts o fins que les vores estiguin torradetes.

Cobertura de xocolata
Un cop fredes, netegem els motlles amb un paper de cuina per eliminar les restes de madeleines i els omplim amb xocolata desfeta fins la meitat del motlle. Hi posem les madeleines a sobre i pressionem lleugerament perquè la xocolata cobreixi tota la superfície del motlle. Ho deixem 10 minuts a la nevera perquè la xocolata s'endureixi i a berenar!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada