1 d’abr. 2017

MOUSSE DE MADUIXA TRICOLOR



Siiii ho sé, sempre m'embolico a fer pastissos pensant que tinc tot el temps del món i després acabo fent-los a última hora, ràpid i corrents, i demanant ajuda al meu "pinche"! Però és que aquesta vegada...aquesta vegada ja va ser massa, ho reconec! Ho teníem tot previst, els ingredients comprats i una estona per posar-nos a fer el pastís però al vespre, quan vam arribar a casa, ens va venir de gust convidar uns amics a sopar. I clar, estàs a gust, vas xerrant i estirant fins que la son truca a la porta...i dius adéu, tanques la porta i te'n adones que el pastís per l'endemà encara està per fer!!! :O


Però que no panda el cúnico! Que la nit és llarga i les piles ens van durar fins les 3 de la matinada! Mousse a la nevera i a dormir! Gràcies pinche, prometo més organització la propera vegada!!! :P


Aquest mousse és una bona manera de treure profit de la fruita de temporada. El vaig veure en una revista de cuina que rondava per casa els meus pares i no serà l'última vegada que el faci veient com va agradar a tothom...


Fins i tot la Nel·la va aprofitar un moment de distracció per clavar-li queixalada al tros de pastís que estava fotografiant...una Crack! Però clar, amb aquests ullets qualsevol li diu que no... ;)
 

Ingredients:
250g de galetes Marbú Dorada
120g de mantega
750g de maduixes
150g de sucre
12 fulls de gelatina (25g)
600ml de nata líquida per muntar
colorant alimentari vermell

Preparació:
Preparem una base de galeta amb les galetes i la mantega. Triturem les galetes. Desfem la mantega al microones i la barregem amb les galetes. Aboquem la barreja en un motlle rodó desmuntable d'uns 28 cm de diàmetre i pressionem fins compactar-ho. Ho posem una estona a la nevera perquè endureixi.
Reservar algunes maduixes per la decoració. Rentar la resta, assecar-les i treure les fulles. Tallar-les a trossets, posar-les en un bol i afegir-hi el sucre.Barrejar i deixar reposar 30 minuts.
Triturar les maduixes i passar el puré obtingut per un colador fi.
Posar la gelatina 5 minuts en aigua freda per a que s'estovi.
Escalfar una mica de puré de maduixes, apartar-lo del foc i afegir-hi la gelatina escorreguda. Barrejar fins que es dissolgui i deixar refredar. Afegir la resta de puré i barrejar.
Muntar la nata, que ha d'estar ben freda, i afegir-la poc a poc a la barreja anterior.
Separar la barreja en tres parts. Tenyir-ne una amb dos gotetes de colorant i una altra amb 4 o 5 gotetes de colorant.
Abocar la barreja tenyida de rosa més fort al motlle i deixar-la 10 minuts al congelador.
Treure el motlle del congelador i abocar-hi l'altra mousse que hem tenyit de rosa més fluix. Deixar-la 10 minuts al congelador.
Abocar-hi la mousse sense colorant i allisar la superfície.
Deixar a la nevera durant 5 hores mínim.
Desmotllar, decorar amb les maduixes que havíem reservat i servir.



3 comentaris:

  1. Em pixo!!! Ets una crack!!!

    ResponElimina
  2. Nena!! no entro gaire i no l'havia vist!!! quina pintarra més bona!!!!

    ResponElimina
  3. Siiii ara fa temps que no us en porto cap eh!!! Hem de canviar-ho això! ;)

    ResponElimina