2 de maig 2013

CROISSANTS de xocolata i de frankfurt fets amb PASTA DE FULL

 

La tenia pendent fa molt de temps... i ara que tinc poc temps és la recepta ideal! Tenen trampa siiiii... no són croissants pròpiament dits, són falsos croissants! Però són resultons i boníssims!



Només he provat de fer croissants una vegada i en vaig tenir prou...després de tota la feinada estirant i doblegant la massa una i altra vegada, mantega per aquí i mantega per allà que sobresortia per tots els racons... allò va ser un merder en majúscules!!! I per postres, una vegada sortits del forn la pinta per fora era prou decent però un cop vam pegar-hi queixalada...no sabria com descriure-ho...quina pífia!!!
 

D'acord, potser ho he provat poc perquè la paciència no és una de les meves moooltes virtuds jaja!! Però és que tela marinera el que costen de fer i el fàcil que és comprar-los al forn, si si d'aquells francesos que em tornen boja, que engreixen 0 i que et deixen aquell regust de mantega que...mmmmm!!! Però arribes i et trobes la super oferta 3x1€...oh my God!!! Així no hi ha qui sui tota la tarda amb el curró i fent bíceps! ;)
 
La Bilirrubina by 11 on Grooveshark
 


Aquesta versió, en canvi, està feta en mitja horeta! Pim pam! Els prepares del que vols, dolç, salat, el que tinguis! I sempre surten bons! Aviam...sense pretensions eh! Són per sortir del pas i menjar algo bò i ràpid!


A casa van triomfar els de frankfurt, potser perquè ja estan cansats de tant de dolç...



Ingredients:
>Pels croissants de xocolata
Una làmina de pasta de full
nocilla/tableta de xocolata
ou batut
sucre volat (per decorar)

>Pels croissants salats
Frankfurts petits en conserva
Formatge ratllat
Un pessic de sal
ou batut

Preparació:
Preescalfem el forn a 200ºC.
Estirem la làmina de pasta de full sobre una làmina de silicona (o paper de forn) en una safata de forn.
Tallem la làmina fent triangles (me'n van sortir una dotzena per làmina, contant els esguerrats dels extrems...).
A la part ampla hi col·loquem el farcit (ja sigui xocolata o salsitxes de frankfurt amb formatge ratllat).
Enrotllem el triangle cap a la punta i donem forma als extrems cap a dins.
Pintem per sobre amb ou batut.
Decorem amb sucre volat o el que ens vingui de gust.
Enfornem durant 15 minuts aproximadament.
Deixem refredar i a berenar!

8 comentaris:

  1. Laia,t'han quedat molt i molt be. Felicitats!!!

    ResponElimina
  2. Ostres! Els probaré de fer sembla fàcil...Molt bé Laia!

    ResponElimina
  3. Laia passat pel meu bloc que hi ha una coseta per tu...
    http://graelladesucre.blogspot.com.es/2013/05/premis-i-mes-premis.html

    ResponElimina
  4. Qué bons!! Em quede amb els de xocolata! :P
    petons

    ResponElimina
  5. Anònim4.7.13

    Solució bonissima i rapidissima.
    Els vaig fer un dissabte per esmorzar als meus fills i encara van escampant que la mami sap fer uns croissants bonissims !
    GRACIES ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres quina il·lusió aquest comentari!!! Me'n alegro moltíssim! Petons!!!

      Elimina