9 de març 2013

Galetes VANILLEKIPFERL



Aquesta recepta és una recomanació personal d'una amiga que sap de la meva afició per la cuina i de tant en tant m'envia receptes perquè les provi de fer... aquestes galetes els hi va ensenyar a fer un amic que va conèixer quan estava d'Erasmus (després diran que els Erasmus no serveixen per res...només alcohol i festa...però de tant en tant et sorprens jeje!)
Són un tant addictives perquè aquest sucre et va enganxant i la textura suau i fràgil (semblant als "polvorons") també hi ajuda!



Live Forever by Oasis/Oasis on Grooveshark  la cançó de l'Eramus de la Gemma...tota per tu guapetona! ;)



Ingredients:
275g de farina
200g de mantega a T ambient
100g de sucre
100g ametlla en pols
1 pessic de sal

50g de sucre llustre
50g de sucre vainillat

Preparació:
En un bol, amassem tots els ingredients menys el sucre vainillat i el sucre llustre. Fem una bola i la deixem a la nevera 2 hores.
Fem la forma de mitja lluna i les anem posant en una safata de forn sobre una làmina de silicona. Enfornem durant 10 o 12 minuts a 180ºC i les deixem refredar.
 
Fem una barreja amb el sucre vainillat i el llustre i la utilitzem per arrebossar les mitges llunes.
 
Per acabar uns consells que em va donar la Gemma: "no té més secrets! només que com més petites, més bones...i quan les treus del forn has de trobar el moment exacte per "arrebossar-les", si estan massa calentes es trenquen...perden les potes...jejejejej...i si estan fredes ja no s'enganxa el sucre...després de que se't trenquin dos o tres et sortirà perfecte!

11 comentaris:

  1. Laia, t'han quedat molt macas aquestes galetes i tenen de ser molt bones.

    ResponElimina
  2. Estão muito lindas!
    bjs

    ResponElimina
  3. Veig que tu hi has trobat el punt!

    ResponElimina
  4. te han quedado fantásticas y bien buenas,como me comería ahora mismo un par
    peto

    ResponElimina
  5. Tenen una pinta magnífica !!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  6. Quina guapada de galetes!

    ResponElimina
  7. I ara que es hora de berenar, només falta veure aquestes galetes.
    Quina gana !!!

    ResponElimina
  8. Què bones! i semblen fàcils de fer. D'on són originàries?

    ResponElimina
  9. Boníssimes, i m'encanta la forma que tenen!
    petons i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  10. Anònim25.3.13

    oooohhh!!! que meeeenaaaas! :)
    Gemma

    ResponElimina