La Viquipèdia els descriu com "unes galetetes petites i rodones, amb forma de mugró, típiques de la cuina catalana. Es diu que les va inventar un pastisser italià cap el segle XIX a Barcelona. El nom original de la galeta era pit de monja, en al·lusió a la seva forma. Sembla que amb el temps pit va derivar en pet, terme també irreverent però sense connotacions sexuals."
Si bé m'ha fallat una mica la forma, el gust és tal i com els recordava...la dolçor justa i una textura cruixent i addictiva! Caldrà tornar a intentar-ho doncs!
Preparació:
3 ous a T ambient
150g de sucre
250g de farina
la pell ratllada d'una llimona
Ingredients:
Preescalfem el forn a 180ºC.
Batem els ous amb el sucre fins que doblen el volum.
Afegim la pell de la llimona i continuem batent una estona.
Afegim la farina tamitzada i la integrem amb moviments suaus de dalt cap a baix. Un cop tenim una barreja homogènia, la introduïm en una màniga pastissera i utilitzem una "boquilla" rodona i llisa d'un cm de diàmetre aprox.
Anem fent petits pets sobre una làmina de silicona. Podem fer-los aprop uns dels altres perquè el volum no augmentarà un cop al forn i així aprofitarem la safata al màxim.
Enfornem durant 10 minuts o fins que es daurin una mica per les vores i els deixem refredar.
Recepta de Mireia Carbó
Recepta de Mireia Carbó
boníssims! feia temps que no en veia... m'apunt la recepta!
ResponEliminaT'han quedat genials. Hi ha qui diu que tenen poc gust però a mi m'encanten!
ResponEliminaSisi Núria, a mi també m'encanten i passen com si res!!!
EliminaQuina gola ^^ Els pets de monja m'encanten! :D
ResponEliminaJo encara no he provat mai de fer-ne :) Aviam si tinc temps i m'animo a provar la teva recepta ^^
Molts petons :)
Doncs amb mitja horeta els tens fets, així que ja t'hi pots ficar que et sorprendràs! ;) Petonets
EliminaAra ja et començaré a "robar" receptes!!! tinc moltes ganes de començar a posar en pràctica moltes receptes que has escrit i aquesta n'és una!! ^^
ResponEliminaNo se si se m'ha enviat abans...
ResponEliminaPerò venia a dir que m'encanten les teves receptes i que tinc ganes de posar-les en pràctica al nou piset ^^ i aquests pets de monja cauen segur!!
Doncs no t'ho pensis més Marina i ens onvides a berenar a la nova casa!
Eliminaque bien que te han quedado y viniendo la fuente de la Mireia y tus manos éxito seguro
ResponEliminabona setmana
peto
Ay, ay, ay... esos peditos de monja tiene que ser toda una bendición. Cosa rica.
ResponEliminaBesos.
Qué hermosura de "pets"!!! me recuerdan a las galletas de huevo que hacía mi abuela, eran tal y como describes estas pastas.
ResponEliminaUn besito
Que bons que són!!!
ResponEliminaSemblen facilets de fer.
PTNTS
Dolça
Que buenosss! me recuerdan a cuando era pequeña, mis padres siempre me compraban ;) un besito
ResponEliminaNo els he probat mai pero tenen una pinta boníssima! M'anote la recepta!
ResponEliminapetons
En vull uns quants amb una mica de cafelet...
ResponEliminadóno fe que estan bonissimes!!! ets una crack ninona!
ResponElimina