1 de set. 2012

COCA DE LLIMONA



Entre d'altres coses, suposo que te n'adones que et fas gran quan els estius ja no són aquells estius eterns que comencen a Sant Joan i s'allaaaarguen fins mitjans de setembre en què no saps en quin dia vius i cadascun és diferent i inacabable... ara les vacances queden reduïdes a un mes (i encara gràcies...), les intentes gaudir al màxim però tot i així passen taaaaan ràpid...
Algú em va dir abans de marxar... "Disfruta, i que t'ho facin TOT" i així ha estat! ;) Després d'uns viatgets aquí i allà, tastant les delícies típiques de cada lloc i sense parar gaire cas a les calories...ara ja toca fer una mica de bondat, tornar a la rutina i fer una mica de cas al blog!
Poc he parat per casa i menys per la cuina... però he fet un munt de fotos de llocs més que recomanables que espero tenir temps d'editar i anar pujant poc a poc al blog, per allò de recordar els bons moments i fer una mica de dentetes! jeje!
 


 
I per anar fent boca aquí va aquesta recepta fàcil i ràpida que entra bé en qualsevol moment... un pa de pessic de llimona que acostumava a ser el berenar de molts dies d'estiu...




Any Other Day (Featuring Norah Jones) by Wyclef Jean on Grooveshark


Ingredients:
>Per la coca
2 ous
200g sucre
200g farina
1 tassa de cafè plena d'oli
1 tassa de cafè plena de llet
2 clares a punt de neu
2 culleradetes de royal
ratlladura de la pell d'una llimona

>Per la cobertura
100g de mantega
175g de sucre llustre
2 cullerades soperes de suc de llimona natural


Preparació:
>Per la coca
Batem els ous amb el sucre fins que doblin el volum. Afegim l'oli, la llet i la ratlladura de llimona, un per un fins que s'han incorporat bé dins la barreja. Afegim la farina tamitzada amb el royal gradualment fins que la barreja és homogènia. Per últim, incorporem les clares muntades a punt de neu a poc a poc perquè no baixin i donin esponjositat a la massa.
Aboquem la massa dins el motlle sucat amb oli o recobert amb paper de forn i enfornem a 180ºC durant 15 minuts paroximadament.
Treure del forn i deixar refredar un 10 minuts abans de desmotllar.
 
>Per la cobertura
Posem la mantega a temperatura ambient en un bol i la batem juntament amb el sucre fins que s'integri. Afegim el suc de llimona poc a poc sense deixar de batre fins que quedi una crema suau.

11 comentaris:

  1. Quina coca més hermosa, que ben decorada!

    ResponElimina
  2. Apuntadissima, queda. M'encanta aquesta cobertura!!!
    Petonets i benvinguda...

    ResponElimina
  3. Bona tornada!
    Deciciós per a qualsevol moment, fantàstic per fer una paradeta i respirar.
    Una abraçada

    ResponElimina
  4. Encara bo que tens un mes... hi ha que fem 3 setmanetes!! però bé, no ens queixarem :)
    Per cert, la coca té un aspecte deliciós!!

    ResponElimina
  5. T'ha quedat perfecta, molt i molt ben presentada.

    ResponElimina
  6. E tastat unes galetes "teves" que van portar a casa uns convidats i et felicito a tu i als convidats!!

    Boníssimes!!

    ResponElimina
  7. Una coca senzilla pero d'aquelles que sempre menges perque estan boníssimes. La presentació molt xula!!
    Susanna.

    ResponElimina
  8. Me alegro que ya estes tambien de vuelta y tienes razon las vacaciones 3 semanas nosotros pasan volando,creo que todos añoramos la juventud de esos 3 meses.Facil y una buena coca de limón que asi es ideal para cualquier momento,te ha quedado estupendamente rica.
    peto

    ResponElimina
  9. Molt bona Laia,,aquestes coques sempre venen de gust. Ja ho pots dir això de les vacances, passen tan rápid y son tan curtes...
    Benvinguda!

    Petons

    ResponElimina
  10. T'ha quedat molt bé. Lo de coca d'estiu suposo que ho dius per la llimona...Ai! ara a fer règim, no sé si la faré :(

    ResponElimina
  11. Igual que la dels berenars d'estiu i caps de setmana al poble, que hem compartit tantes vegades, però molt ben presentada.
    Una versió "xic" d'un pastis de sempre !!!
    Felicitats !!!

    ResponElimina