22 de jul. 2012

PASTÍS DE FORMATGE a la taronja amb cobertura de gerds



Aprofitant que és estiu i encendre el forn passa a ser una opció secundària... aquest pastís ràpid i fresc s'ha transformat en el millor aliat per la tornada de la platja...
A més, alguna cosa havia de fer per acabar amb les existències de Philadelphia que amenaçaven en caducar de manera imminent!!! És el que passa quan vas al súper, et deixes guiar pels cartellets grocs on diu "oferta, oferta!!!" i acabes tornant a casa amb menjar per tot el veïnat! ;)


 

... i amb aquesta recepta el bloc se'n va de vacances, ens veiem a la tornada!

BONES VACANCES A TOTHOM!



Not Myself by John Meyer on Grooveshark


Ingredients: per un motlle de 25cm o 8 aros de 7cm de diàmetre
>Per la base
250g de galetes integrals (tipus digetive)
120g de mantega sense sal

>Pel pastís
160g de sucre
125ml d'aigua
3 fulls de gelatina
5 rovells d'ou
pell ratllada de mitja taronja
el suc d'una taronja mitjana
350g de formatge cremós (tipus Philadelphia)
300ml de nata líquida per muntar
50g de gerds

>Per la cobertura de gerds
100g de gerds
30ml d'aigua
mig full de gelatina


Preparació:
>Per la base
Preparem una base de galeta amb les galetes integrals i la mantega. Posem les galetes en una bossa de plàstic i les aixafem amb el curró o utilitzem un robot elèctric fins que tenim uns granets fins i homogenis. Desfem la mantega al microones i la barregem amb les galetes.
Repartim la barreja entre els diferents motlles (jo vaig fer servir 8 aros de 7 cm de diàmetre cadascun) i pressionem fins compactar-ho. Ho posem una estona a la nevera perquè endureixi.
>Pel pastís
Posem els tres fulls de gelatina en un bol amb aigua freda.
Preparem un almíbar. Dissolem el sucre en 80ml d'aigua i el fem bullir fins que arriba a 116-118ºC. Un cop ha arribat a aquesta temperatura el retirem del foc.
En un bol, batem els rovells i hi anem incorporant poc a poc l'almíbar en forma de rajolí sense deixar de batre fins que la barreja es torna pàlida i molt cremosa. Anem batent fins que es refredi.
En un bol posem el formatge cremós i la pell de taronja.
Escalfem el suc de taronja una mica i hi afegim els fulls de gelatina escorreguts. Barregem perquè es desfacin.
Afegim el suc de taronja al bol del formatge i ho batem tot junt fins que queda una crema homogènia.
Afegim els rovells a la crema de formatge i barregem. Muntem la nata líquida (freda de la nevera) i l'afegim a la barreja tot remenant fins que obtinguem una crema homogènia. Per últim, afegim els gerds i remenem.
Aboquem la barreja sobre el fons de galetes dels diferents motlles i ho posem a la nevera un mínim de tres hores o fins que el pastís hagi quallat.
>Per la cobertura de gerds
Posem la gelatina en aigua freda.
Passem els gerds per un colador fins que obtenim un puré suau i sense de llavors.
Escalfem l'aigua i hi incorporem la gelatina escorreguda. Remenem i ho aboquem al puré de gerds.
Un cop el pastís ha quallat, hi aboquem el puré de gerds per sobre, repartint-ho entre els diferents motlles. Tornem a refredar a la nevera perquè qualli la cobertura (trigarà mitja horeta).
Decorem amb gerds, una fulla de menta...

Recepta adaptada del llibre "Le Cordon Bleu"

16 comentaris:

  1. Ui que se'm cau la baba!
    Per quan una classe magistral, sreta Laia?

    ResponElimina
  2. Laia, a mi a l'estiu em costa molt posar-me davant els fogons, en canvi a l'hivern no paro. Un pastís boníssim, i que maco t'ha quedat!
    Gràcies per passar pel meu blog i que vagi molt bé París si hi vas, a nosaltres ens va atrapar, ara mateix hi tornaria, encara que potser també aniria bé unes vacances a un lloc més relaxant, París és esgotador, no te l'acabes mai!
    Una forta abraçada!!!

    ResponElimina
  3. Me l'apunto, té que esta molt bo!!
    Passa unes bones vacances!! Disfruta i relaxat!!
    Susanna.

    ResponElimina
  4. pro si no t'agrada el formatge a tu!

    te molt bona pinta ;)

    ResponElimina
  5. Quina passada aquest pastís, tan fresquet!

    ResponElimina
  6. Això té una pinta deliciosaaaaaaaaaaa....me l'apuntoooooo!!!

    ResponElimina
  7. fantastico este pastis ;Oferta¡¡
    Oferta¡¡ me gusta mucho asi
    buenas vacaciones y hasta la vuelta
    peto

    ResponElimina
  8. Casi igual, el teu pastís te molt bona pinta...
    amb la clor entren de be...

    Que passis un bon estiu Laia!!!

    Un peto.

    ResponElimina
  9. Magnífic pastisset...i excel.lent fotografia....
    ...enhorabona....i a gaudir de les vacances...i no cuinis res...QUE T'HO FACIN TOT !!!!....(enten-me)...

    ResponElimina
  10. La Laiets que bé que s´ho prepara tot...

    ResponElimina
  11. També em passa això de picar a les ofertes i tornar més carregada del compte a casa... Aquest pastís és una boníssima idea! Bones vacances!
    Marta

    ResponElimina
  12. Anònim7.8.12

    mmm..!! està deliciósss!! jajajja qui no ho haigui probat ho heu de probar!! ;)

    ResponElimina
  13. Hola Laia, bona tornada, ja espero veure les teves delícies!

    ResponElimina
  14. Hahahaha!
    M'has pillat!

    És el que té tenir un bloc no mediàtic...que si no penges quan toca, ningú s'entera!

    A veure quan ens fas una masterclaaaass!
    Petunet d'estiu! ;)

    ResponElimina