3 de jul. 2012

...una atra manera de presentar unes LIONESES


Fa temps que ronda per casa un llibre de postres de "Le Cordon Bleu"... de tan en tan l'agafo, li faig una repassada, enganxo etiquetetes de colors a allò que em crida l'atenció i ho deixo a la carpeta de "pendents". El dia que decideixo fer alguna recepta, torno a repassar-lo però sempre ho acabo deixant per més endavant perquè, tot i que mirant les fotos tot sembla fàcil i ràpid, quan t'hi poses trigues un món i normalment els resultats no són els del llibre... serà la falta de pràctica i de paciència!
Aquest cop tenia clara la recepta que volia preparar, la tenia pendent del blog del Miquel (fa temps, en veure el seu video li vaig dir que les faria, que ja no tenia excusa...) i quan vaig veure les diferents idees que dóna el llibre per presentar unes lioneses no vaig dubtar, aquests cignes són genials!
El llibre no només està ple de bones receptes sinó també de bones idees de decoració i presentació de cadascun dels postres que s'hi expliquen... val la pena fer-hi un cop d'ull!


Segons diuen, la gràcia de les lioneses és que la massa agafi la consistència adequada i per això cal no passar-se ni quedar-se curt a l'hora d'afegir els ous. I el "truquillo" per aconseguir-ho és arribar al "bec d'ànec" en deixar caure part de la massa des d'una cullera. És qüestió de batre l'ou, anar-lo abocant poc a poc a la massa i anar provant sort fins que obtenim aquesta textura.


Per la recepta de les lioneses vaig seguir les quantitats que va dir el Miquel de Les receptes del Miquel però per la trufa vaig augmentar les proporcions de xocolata, m'agrada massa... ;)
Per veure-ho millor i en directe aquí deixo l'enllaç del video que van gravar el Miquel & MJ d'aquestes lioneses, molt didàctic!



Starting Today by Natalie Imbruglia on Grooveshark


Indredients:
>Per la massa (de 20 lioneses)
70g de llet
70g d'aigua
50g de mantega
70g de farina tamitzada
2 o 3 ous (segons n'admeti)
una pessic de sal
>Per la trufa
250g de nata per muntar
100g de xocolata de cobertura

Preparació:
>Per la massa (de 20 lioneses)
Posem al foc l'aigua i la mantega amb un pessic de sal. Quan comença a bullir ho retirem del foc i hi aboquem la farina de cop. Barregem amb una pala de fusta fins que obtenim una massa consistent i homogènia. Ho deixem refredar una mica. Afegim els ous un per un*, barrejant després de cada addició, fins que obtinguem el punt de "bec d'ànec" (punt en què agafem una petita part de masa i l'aixequem en horizontal i ens queda la forma de "bec d'ànec" que es veu a la segona foto). Ara posem la massa dins una màniga pastissera de punta arrissada i anem formant lioneses allargades que seran el cos de l'ànec. Reservem una petita part de la massa  per fer el coll dels nostres cignes per la qual cosa necessitarem una punta rodona i molt primeta**.
Forn preescalfat a 200ºC i als 10 minuts baixar a 190ºC. En aquest punt deixem la porta del forn una mica oberta (ajudant-nos d'una cullera de fusta o alguna cosa que no permeti que es tanqui del tot) perquè pugui sortir la humitat de les lioneses.
Quan es comencin a torrar les treiem del forn. A mi em van trigar una bona estona!!!
Un cop fredes, les tallem per la meitat i la part de dalt la tornem a tallar per la meitat però, aquest cop, longitudinalment per tal de fer les ales del cigne.
Les farcim de trufa, cobrim amb les ales i hi submergim el coll del cigne prèviament pintat (bec i ulls) amb xocolata desfeta. Ho empolsinem per sobre amb sucre llustre.

*Per agafar el punt d'ànec és important no passar-se amb els ous, així doncs, quan afegim el segon ou el fiquem primer en un bol i el batem lleugerament per poder anar-lo afegint mica en mica a rajolins. Anem afegint l'ou i remenant fins que veiem que es forma el punt de bec d'ànec. Si veiem que no se'ns forma, caldrà afegir-ne una mica més.

**El coll del cigne és molt prim i es courà ràpidament. Hem d'anar vigilant el forn si no volem que es torri massa i quedi lleig!!

>Per la trufa
Posem la nata al foc i quan arrenca el bull la retirem i hi afegim la xocolata a trossets. Remenem fins que obtenim una barreja homogènia i deixem refredar. Ho tenim a la nevera mínim 2 hores i la muntem amb unes barilles. La introduïm a la màniga pastissera amb una punta arrissada i ja la tenim llesta per farcir les lioneses.

16 comentaris:

  1. Laia preciosos te han quedado,esto si que es arte.
    El otro dia en la verbena con Anna lo comentabamos que lo bordas todo lo que haces.
    Me alegro que te funcionase bien la receta y el pico de pato magnifico
    Gracias por los enlaces
    bona setmana
    peto

    ResponElimina
  2. Ooooooooh! Que maques, quina llàstima menjar-te-les, encara que deuen estar boníssimes amb aquesta trufa....

    ResponElimina
  3. Anònim3.7.12

    Disseeny i presentació espectacular,

    "Da unas ganas de comerrrrrrrrrr."

    Pitufo

    ResponElimina
  4. T'han quedat ideals Laia, quina pasada de cignes, fa una mica de llástima fer-los un mos :)

    Petons

    ResponElimina
  5. Que artista! te han quedado unas lionesas con forma de cisne monísimas y seguro que estar deliciosas!!! son un verdadero vicio ;) un beso

    ResponElimina
  6. Laia unas lionesas de autentico lujo,muy muy bonitas y muy trabajadas...desde luego una preciosidad.
    Besos
    Miguel
    lareposteriademiguel.com

    ResponElimina
  7. M'agrada molt el que he vist en el teu bloc...i les lioneses, espectaculars!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  8. Quina manera més original de presentar les lioneses! Gràcies per passar pel meu blog, em quedo per aquí com a fidel seguidora ;)

    ResponElimina
  9. Hola Laia, gràcies per la teva visita, ara em passejaré pel teu bloc que veig cosses molt bones! aquestes lioneses tant ben presentades fa pena menjar-les... però segur que van volar de bones!!! T'han quedat fantàstiques! una abraçada!

    ResponElimina
  10. Espectaculars !!! com sempre !!!

    ResponElimina
  11. Quina presentació nena!! mira que no m'agraden gaire les lioneses, però així d'originals segur q no podria d'estar de provar-les!..ets uan crack wapi!

    ResponElimina
  12. Quina pinta! Espectaculars! Perfectes per impressionar els convidats un dia de festa!
    Marta

    ResponElimina
  13. Anònim14.8.12

    Que maques!!! quina feinada, no? així trionfes segur!
    Bon estiu, guapa!

    ResponElimina