20 de maig 2012

GALETES SPITZBUBEN (galetes alemanyes)



Després de gairebé un mes de "sequera"... sembla que el blog torna a l'activitat! I és que el mes de maig està sent negat pel què fa a la cuina... el bon temps i els plans que han anat sorgint han fet que parés poc per casa últimament i que el forn passés a segon pla... però el fet que l'ordinador petés fa uns dies  (el diagnòstic del noi de l'fnac: "disco duro ha muerto" ) ho va acabar d'arreglar!

I no és que no m'hi hagi posat cap dia, no, no! La intenció de fer alguna cosa original amb xocolata hi era i la vaig posar en pràctica però va resultar ser una gran pífia! La calor que feia a la cuina m'hauria d'haver aturat però una és tossuda i després passa el que passa, que no surt res bé! ;(




Així doncs, buscant a la còpia de seguretat que vaig fer abans que l'ordinador petés (cosa rara en mi...) he trobat aquestes galetes alemanyes que vaig fer fa un temps i que havien quedat oblidades en alguna de les carpetes!
Els motlles per fer-les van ser una de les poques coses que vam poder comprar a l'escapadeta suïssa d'aquest hivern! Hi havia mil "catxarros" millors però els preus eren prohibitius! Encara recordo la cara que se'ns va quedar quan vam veure el preu d'una barra de pa al súper, era de foto!!!
I siiii... ho sé, anar a Suïssa i acabar fent galetes alemanyes és una "broma" però la veritat és que les suïsses que vam tastar (una de cada de les que tenien tan ben exposades a l'aparador d'una pastisseria a Luzern) no ens van acabar d'agradar i aquestes... aquestes estan boníssimes! ;)




I encara recordant el concert de divendres...és molt gran aquest home!

The Rising by Bruce Springsteen & The E Street Band on Grooveshark


Ingredients:
400g farina
200g de mantega
120g de sucre
1 ou
1 cdta. sucre vainillat
>Pel farcit
3 cullerades de melmelada de maduixa
1 cdta. d'aigua
1 full de gelatina sense gust

Preparació:
En un bol barregem la mantega i el sucre fins que obtenim una massa suau i homogènia.
Hi afegim l'ou i continuem batent fins que queda totalment incorporat.
Per últim afegim la farina prèviament tamitzada i ho amassem fins que ens queda integrada.
Posem la massa entre dos làmines de plàstic (obrint pels costats una bossa de plàstic transparent) i l'estirem fent una làmina d'uns 6mm de gruix. Reservem a la nevera durant una hora.
Preescalfem el forn a 200ºC.
Un cop freda, treiem la làmina de la nevera. Amb els talladors de galetes anem fent les diferents formes i les col·loquem sobre una safata de forn.
Enfornem durant 8-10 minuts o fins que les galetes es daurin de la vora.
Treiem del forn i les deixem refredar.
>Pel farcit
Posem el full de gelatina en aigua freda durant uns minuts.
Escalfem la melmelada de maduixa amb una culleradeta d'aigua. Quan arrenca el bull la retirem del foc i hi afegim el full de gelatina hidratat. Remenem fins perquè es dissolgui. Deixem que es refredi una mica i la repartim sobre les tapes de les galetes. Tamitzem sucre llustre sobre la meitat de les galetes que tenen el foradet i les col·loquem sobre la meitat amb melmelada. Apretem fins que la melmelada arriba a les vores.

13 comentaris:

  1. Laia te han quedat perfectes... que bones...ummmmm

    ResponElimina
  2. Laia,aquestes galetes molt macàs i el color perfecta.

    ResponElimina
  3. Aquestes galetes les haig de fer!
    El teu bloc m'ha agradat molt, ja tens una seguidora més!
    Marta

    ResponElimina
  4. Són guapíssimes, les provaré!

    ResponElimina
  5. Quina pinta !!!
    Vaig a fer-les-hi una mossegada virtual ... UUUUMMMMM ... per més que m'ho imangino, segur que em quedo curta !!!
    Les he de provar en temps real !!!

    ResponElimina
  6. Laia perfectas y magnificas estan galletas spitzbuben.Tranquila que el ordenador muerto nos paso a todos yo voy ya por el tercero, a ver si me dura mas.
    bona setmana
    peto

    ResponElimina
  7. Laia que bien te han quedado estas galletitas alemanas, ideales para un cafe! un beso guapa

    ResponElimina
  8. Que buena pinta!!!tienen que estar riquisimas,un besito.

    ResponElimina
  9. Laia la pinta és boníssima, i a les hores que ho veig, me les menjaria totes ;) quina sort que vas anar al concert, quina enveja!

    És cert que a la cullera queda reflictida la meua imatge, jeje, que fort, no ho havia vist.

    Petons

    ResponElimina
  10. Creo que no pararía de comer... Bss

    ResponElimina
  11. Em sembla que amb aquestes m'hi atreveixo a fer-les. M'han proposat fer una reunió de Tupperware i potser les faig...
    Tenen una pinta molt bona.

    ResponElimina
  12. Gemma13.1.13

    les vaig fer ahir!!! molt bones!! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. men alegro molt gemma!!!! gràcies pel comentari!!

      Elimina