1 de febr. 2012

TRENES DE pasta de full i FORMATGE



Tant de dolç empalaga i més si ja no n'ets un amant... així que l'altre dia vaig decidir apostar per algo una mica més salat per portar a casa d'uns amics...i mentre feiem el sopar les trenes van entrar soles... això i les patates chips, aquestes que no faltin! Què seria dels nostres sopars sense una "reunió" a la cuina fent el pica pica pre-sopar i algo a punt de cremar-se a la paella... tot un clàssic!!




No tenia gaire temps i les trenes van ser la solució perfecte, en mitja horeta estaven fetes i fornejades! I tot i no agradar-me el formatge, d'aquesta manera queda molt dissimulat i boníssim! Crec que no trigaré en repetir-les! A més, així trec profit de les llavors que vaig comprar fa temps al Paramí, una botiga molt recomanable on comprar fruits secs i xocolates (entre d'altres...) al centre de Barcelona... val la pena!



Per anar fent boca pel concert, una de les millors...

You'll Be Comin' Down by Bruce Springsteen on Grooveshark


Ingredients: 
Per a unes 24 trenes
200g de pasta de full
2 ouos sencers
200g de formatge parmesà ratllat
alfàbrega picada
una pessic de sal
pebre vermell dolç
pebre molt
    Per ficar per sobre
    llavors de sèsam
    llavors de rosella
    sal maldon

Preparació:
Preescalfar el forn a 200ºC.
Estirar la pasta de full sobre un silpat o làmina de silicona enfarinada.
Amb un pinzell pintar la pasta de full amb un ou batut.
Posar el formatge ratllat en un bol i barrejar-ho amb l'altre ou batut.
Rentar l'alfàbrega, assecar-la i tallar-la a tiretes. Afegir-la a la barreja anterior i salpebrar-ho.
Tallar la pasta de full a tiretes de 2cm i extendre la barreja de formatge sobre la meitat de les tires. Col·locar les tires restants sobre d'aquestes i pressionar una mica amb els dits.
Retorçar les tiretes de pasta de full i separar-les una mica entre sí.
Pintar-les amb ou batut i posar les llavors de sèsam, de rosella i la sal maldon pel damunt.
Fornejar durant 10 minuts amb el turbo.

        > Treta del llibre Reposteria de NGV

3 comentaris:

  1. que bones Laia uhmmmmmmmmmm
    peto

    ResponElimina
  2. Molt bona pinta!! fan ganes de provarles!
    Susanna.

    ResponElimina
  3. Be, veig que t'animes amb el salat.
    Molt be, molt be, endavant !!!

    ResponElimina