16 de gen. 2012

BUNDT CAKE DE XOCOLATA BLANCA I NOUS



Després d'uns dies sense entrar a la cuina venia de gust tornar-hi provant sort amb alguna recepta nova, una d'aquelles que tinc a la "llista" de futuribles però que, per una o altra raó, mai trobo el moment de posar-m'hi...
Aquest cop tot ha anat rodat, tenia tots els ingredients esperant-me i una recepta que entra pels ulls només de veurela... sobretot si és una de les que surt a la revista online "Whole Kitchen" de la que sóc fan núm.1 i ja estic esperant l'edició en format paper (si tot va bé diuen que a la primavera)... Bones receptes, una il·lustració molt cuidada i una combinació temàtica genial: cuina, fotografia i moda... si, si... també moda i accessoris, tot en un! Què més es pot demanar! :)




Tinc el motlle des de fa gairebé dos mesos, des del meu aniversari (...el meu germà mai ho havia tingut tan fàcil en qüestió de pensar en regals...) i la veritat és que ja tocava estrenar-lo!
Tot i que era una mica reàcia a haver de comprar motlles especials per fer els bundt (la marca "Nordic Ware" és de la que tothom parla meravelles...), he quedat impressionada pel resultat! El que diuen és cert: l'antiadherència és total!!! Tenia els meus dubtes però "vist lo vist", val la pena tenir-ne un, o dos, o tres...!!! No cal engreixar-los i el desmotllatge és simplement PERFECTE! Ni olis, ni mantegues, ni paper sulfuritzat...És un gust esperar 10 minuts a que es refredi una mica, girar el motlle i paaaam, allà el tens!




L'únic inconvenient: les calories que conté... Per aquest motiu, avui mateix començo a repartir-lo entre família, feina... Bona manera de començar la setmana, no?




Avui entra una novetat al blog... Ja fa temps que volia unir música i cuina, perquè mai en faig una sense l'altra, em relaxa i em porta a una realitat paral·lela...
La qüestió era com fer-ho (ho havia vist al blog de "La cuina vermella" que és una passada...), perquè ho havia provat diverses vegades i res, no hi havia manera! Però finalment ha estat possible gràcies a la paciència d'un amic que em va guiar pel grooveshark i va aguantar "pantallazos" i "preguntetes vàries" fins que ens en vam sortir... i la música ha arribat al blog! La veritat, no és gens difícil, però una és una mica negada segons com... ;)
Així doncs, després d'anar amunt i avall per la llista de destacats del meu spotify, aquí va la primera nota musical d'un grup que no fa massa que conec però m'encanta i ahir no va parar de sonar...

Catching Wasps by The Candle Thieves on Grooveshark


Al número 12 de la revista Whole Kitchen:
Ingredients:
120g de xocolata blanca
230g de sucre
225g de mantega
4 ous
1 culleradeta d'extracte de vainilla
1 culleradeta de bicarbonat sòdic
365g de farina
240ml de buttermilk (jo no en tenia i el vaig substituir per 230ml de llet i el suc de mitja llimona deixant-ho reposar uns minuts)
4 clares d'ou
100g de nous
40g de coco ratllat sec

Preparació:
Preescalfem el forn a 180ºC i amb el turbo.
Desfem la xocolata al bany maria. Reservem.
Muntem les clares d'ou fins que agafen consistència i formen pics. Reservem.
En un bol comencem a batre la mantega a T ambient i hi afegim el sucre. Ho batem durant uns minuts fins que blanqueja i aconseguim una textura homogènia.
Ara hi afegim els ous, un per un, batent bé després de cadascun.
Hi afegim la xocolata i també l'extracte de vainilla.
Tot seguit anirem afegint el buttermilk i la farina de manera alterna i batent bé després de cada addició. També afegim el bicarbonat sòdic.
Un cop ho tinguem ben integrat, hi incorporem suaument les clares d'ou ja muntades fins aconseguir una barreja homogènia. Ara hi afegim el coco i les nous i ho remenem.
Ara ho aboquem al motlle i ho introduïm al forn preescalfat a 180ºC durant 55-60 minuts o fins que l'agulla surt seca en punxar el bundt.
Passat aquest temps, ho traiem del forn i ho deixem refredar 10 minuts dins el motlle. Ara ja el podrem desmotllar i deixar refredar sobre una reixeta. Un cop fred, espolvoregem sucre llustre per damunt o qualsevol altra cobertura que ens vingui de gust.



Observacions: crec que a mi m'ha crescut massa, a la recepta original no els puja tant...tornaré a provar de fer-lo a veure què passa...

Ara sí, bon profit!!!

6 comentaris:

  1. Laia con este molde siempre quedan expectaculares el bundt cake,fantastica la idea de repartir asi no te llevas tu sola las calorias,ja,ja y hacer muy feliz a las personas de tu entorno.Buen detalle de la musica y ademas esat bien esta que suena hoy.
    bona setmana
    peto

    ResponElimina
  2. Me l'apunto sens falta, aq será el meu pròxim BUNDT.
    Per cert molt bona idea el tema d'unir-ho amb música!!
    Susanna.

    ResponElimina
  3. Quina pinta te aquet Bundt!!!! y la musica genial.
    Petonents

    ResponElimina
  4. Ninonaa! quina pinta que té!! personalment la xocolata blanca no m'apassiona..xò les nous hi queden perfecte..i nuse si tindrà moltes calories però un dia és un dia,n?jejej
    M'agrada molt la canço que has posat, desperta un bon rotllo q mola molt...
    Un petonet wapi!

    ResponElimina
  5. Caram..hauries d'oferir un tast en cada post, per poder satisfer la salivera que fa venir aquest Bloc!

    Ja tenim un comentari, ara només falta el mail..per un dijous potser? ;)!

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

      Elimina