10 de nov. 2011

CUPCAKES DE XOCOLATA AMB BUTTERCREAM DE LLIMONA





Fa uns quants mesos que els vaig fer... són els meus primers cupcakes i recordo la il·lusió que em va fer un cop els vaig tenir llestos per la sessió fotogràfica! Els havia preparat per la festa d'una amiga que inagurava piset propi aquella mateixa nit! Li agraden molt els dolços i aquella semblava la ocasió perfecta per estrenar-me i posar-nos les botes!

Llàstima que la nit es va complicar i vaig acabar sense anar-hi i emportant-me'ls cap a casa altra vegada... Potser per això, perquè no guardo un bon record d'aquell dia i em vénen masses coses desagradables al cap quan hi penso, he anat retardant la publicació d'aquesta recepta fins el dia d'avui.... en què faig un "punt i a part" i publico el que hauria d'haver vist la llum fa mooolt temps. Per què com diu una bona amiga "avançar en una nova direcció ajuda a trobar un nou formatge... prepara't per canviar ràpidament i gaudir-ne un cop i un altre..."

... a més, tenen massa bona pinta com per quedar oblidats en una carpeta de l'ordinador... no?





>Per fer la massa de les magdalenes (12 cupcakes aprox.)

Ingredients:
100g de margarina
125g de sucre
150g de farina
1 culleradeta generosa de royal
2 ous grans
2 cullerades de cacau pur en pols
25g de xocolata negre fos

Preparació:
Escalfem el forn a 180ºC i preparem una safata de magdalenes amb els respectius motlles de paper.
En un bol posem la margarina, el sucre, els ous i el cacau. Ho batem tot junt fins obtenir una massa lligada i homogènia.
Finalment incorporem la xocolata fosa i tornem a batre fins que queda integrat.
Aboquem la massa a cullerades dins els motlles de paper. Omplim només la meitat del motlle perquè les magdalenes pugen molt i sinó vessarien.
Enfornem 15 o 20 minuts i les posem sobre una reixeta per tal que es refredin.

>Per fer la buttercream de llimona

Ingredients:
100g de mantega
225g de sucre llustre
2 cullerades de suc de llimona natural

Preparació:
Batem la mantega en un bol fins que blanquegi (perdi el color groc i agafi esponjositat).
Afegim el sucre a cullerades i el suc de llimona, intercalant-los i ho batem fins que quedi tot ben integrat.

 >Per fer el muntatge

Tallem la part de dalt de la magdalena amb un ganivet de serra i aquest el tallem en dues meitats iguals.
Fiquem una mica de buttercream sobre la magdalena i hi col·loquem les dues meitats a sobre com si fossin les ales d'una papallona.
Finalment, empolsinem els cupcakes amb una mica de sucre llustre tamitzat.

La recepta està adaptada del llibre "Paso a paso, Reposteria y panaderia" (Ed. Parragon), que no té "desperdici"!

I així és com va quedar la capseta, amb 6 cupcakes i 3 magdalenes sense barret (per aquells que no suporten tanta mantega ensucrada)!



4 comentaris:

  1. desde luego esta maravilla de cupcakes no se podian quedar olvidados en un rincon del ordenador.Para ser los primeros te han quedado de cine,fantasticos
    gracias por las visitas

    ResponElimina
  2. La bona amiga sóc jo... i laia! de formatges n´hi ha tants de diferents...mmmm... i tots són bons... tots tenen el seu encant!...només cal que els descobreixis...i apareixen sense que els busquis...allà on menys t´ho esperes tens un formatge per llepar-te els dits!

    Nena! ja podia jo anar llegint... i ho tenia als morros!
    Petons cuca!

    Montse

    ResponElimina
  3. Mare meva Laia quina gana!! :P

    ResponElimina
  4. Anònim30.11.11

    Mmmm, boníssims! Ho dic amb fonament els he tastat. No sé si els tornaré a menjar, ja que sempre em sorprens amb coses noves.

    Felicitats!

    Joana

    ResponElimina