8 de set. 2011

MOUSSE DE PINYA I COCO



Abans que s'acabi l'estiu, i amb ell, la calor, els dies de platja, els granissats, la claror dels vespres... adjunto aquesta recepta fresca i lleugera, ideal per aquesta època en què encendre el forn es converteix en un suplici i en la que ve de gust alguna cosa ràpida de fer.. Només cal una mica de previsió, tenir els ingredients preparats i deixar-ho a la nevera entre 4 i 5 hores abans de servir...
 



El resultat és una textura cremosa tipus "mousse" en què la pinya i el coco es combinen a la perfecció i li donen un gust molt suau a la mousse.

A més és molt pràctic, el podem fer amb antelació i treure'l de la nevera una estona abans de servir. La decoració va al gust de cadascú i a les restriccions fruitícoles de l'època... en aquest cas només tenia kiwis a l'abast i van ser ells els sacrificats... però unes maduixetes haguessin estat ideals! ;)



Aquesta recepta està treta d'un recull de receptes online del "grup caprabo" en les que hi ha molt bones idees tant de postres com de primers i segons plats! Val la pena fer-hi un cop d'ull!

Ingredients:

una llauna petita de pinya en almíbar (500g)
200ml de nata per muntar
90g de sucre
100g de coco ratllat
4 làmines de gelatina neutra
fruita per a la decoració

Preparació:
Posem les 4 làmines de gelatina amb aigua freda. Reservem.
Escórrer les rodanxes de pinya i triturar-les juntament amb el sucre fins obtenir una crema molt fina.
Afegir-hi el coco ratllat i barrejar.
Mentrestant muntem la nata. Reservem.
En un cassó, escalfem 100ml de l'almíbar de la pinya i hi desfem les làmines de gelatina prèviament escorregudes. Ho incorporem a la crema, remenem i hi afegim la nata muntada. Ha de quedar una barreja homogènia.

Ho repartim entre un o varis motlles i ho deixem a la nevera durant unes 4 o 5 hores durant les quals la gelatina quallarà i tindrem la mousse a punt per servir-la.

3 comentaris:

  1. esta muy bien esta mousse la combinacion piña-coco queda siempre muy bien.Gracias por tu comentario.

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. Laia! Això vull provar- ho!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina