4 de maig 2011

PASTES DE TE (de l'Albert)



Fa uns dies vaig anar a la que, segurament, serà la primera i última calçotada de la temporada a casa d'uns amics. Ja se sap com va tot això... menges un munt de calçots sucats amb romesco, torrades amb pa amb tomàquet i carn, mooolta carn, fins que quedes ben tip! Això sí, quan creus que ja no pots més i estàs a punt de rebentar, taxaaan... arriben els postres...i clar, no farem un lleig!

Aquest cop no van ser uns postres típics sinó tot el contrari, i fets a casa! Els havia fet l'Albert, un amic cuiner/pastisser que aquest any va faltar a la trobada però que sempre acostuma a preparar delicatessens fetes per ell! I aquest cop tampoc se'n va oblidar...havia preparat unes pastes de te boníssimes! En vaig agafar una, després una altra, una altra...en fi, un vici que va totalment en contra de la dieta que fa dies vull començar i sempre acabo deixant per l'endemà!




Estaven tan bones que li vaig demanar la recepta... Els ingredients són gairebé els mateixos que els de les cookies de mantega però les proporcions canvien, i el resultat també! La textura no té res a veure: es trenquen amb facilitat, són més farinoses i es desfan a la boca...




En fi, no tenen cap secret, tres ingredients bàsics i al forn!


Ingredients:
190g de mantega
50g de sucre glaç
250g de farina
un rajolí de llet
un pessic de sal


Preparació:
Primer de tot cal tenir la mantega a temperatura ambient. Per això, l'hem de treure de la nevera com a mínim 30 minuts abans de posar-nos a fer les galetes. Si no hi hem pensat, i sempre com a última opció, podem ficar-la al microones a la mínima potència el mínim de temps possible (anem obrint el microones per veure la textura i quan estigui toveta la treiem). És molt important que no ens passem perquè si la mantega fon i queda líquida, les galetes no ens sortiran bé!
Un cop tenim la mantega a T ambient, la batem amb el sucre glaç i la sal a velocitat mitjana fins que quedi una massa homogènia. Tot seguit incorporem poc a poc la farina prèviament tamitzada. La massa es va fent cada vegada més espessa i difícil de treballar. En aquest punt hi afegirem el rajolí de llet i seguirem treballant amb l'espàtula fins que quedi una massa espesseta però suau.
Ficarem la massa en una màniga pastissera utilitzant una "boquilla" ampla (la massa és espessa i sinó no sortirà) i anirem fent palets de la mida que ens agradi sobre una làmina de silicona pel forn.
Enfornarem a 200ºC durant 10-12 minuts o fins que agafin color torradet per les vores.


2 comentaris: