3 d’oct. 2010

COOKIES DE MANTEGA

Aquestes galetes no tenen gaire complicació i surten realment bones. Només cal una mica de paciència a l'hora de fer les formes de les diferents galetes i gaudir de l'estona a la cuina!

Ingredients (Per a unes 20 galetes petites aprox.)
90 gr. mantega
45 gr. sucre 'glaç'
15 gr. llet
150 gr. farina
un pessic de sal
un pessic de vainilla

Preparació
En un bol de mida mitjana posem la mantega a punt de pomada (tova a temperatura ambient) i la treballem juntament amb el sucre, la sal, la vainilla i la llet, fins assolir una barreja homogènia.

Un cop tenim la massa ben lligada, afegirem poc a poc la farina tamitzada. Aquesta massa anirà quedant cada vegada més sòlida perquè la quantitat de farina és abundant! Acabarem de lligar-la amb les mans sobre el moble de cuina, ajudant-nos amb una mica de farina per evitar que s'enganxi.


Dividirem la massa en dues parts i la embolicarem amb paper film per a que no s'asequi. Tot seguit la deixem reposar a la nevera duran un mínim de 30 minuts. És millor fer aquesta divisió abans de posar-la a la nevera perquè un cop la treiem estarà molt dura i serà més difícil de manipular.
Tot seguit, agafem una de les dues parts i l'anem estirant amb el corró fent una làmina del gruix que desitgem que tinguin les nostres galetes (personalment prefereixo no fer-les gaire primes perquè de seguida es torren i, si posteriorment les volem guarnir, se'ns estovaran ràpidament). Aquest pas convé fer-lo embolicant la massa amb paper film per a que no se'ns enganxi la massa al curró.

Un cop tinguem el gruix que volem, nomès cal anar tallant la massa amb els motlles per fer galetes. N'hi ha de totes mides i formes. Quan ja no hi hagi espai a la làmina, la tornem a ajuntar i estirar, repetint el mateix procés una i altra vegada.

Seguirem el mateix procés amb la segona massa que ens espera a la nevera (no la treiem abans de la nevera perquè freda és més fàcil de manipular, no se'ns enganxa al motlle i la separem fàcilment per posar-la a la làmina de forn).
 

Col·loquem les peces sobre una làmina de silicona i aquesta sobre la safata que introduïrem al forn. Aquest ha d'estar preescalfat a 170ºC. Deixarem que les galetes agafin un to torradet per les vores i les treurem del forn.
Un cop fredes, ja estaran llestes per a menjar-nos-les o guarnir-les de la manera que més ens agradi.

2 comentaris:

  1. Anònim21.6.11

    Hola Laia,
    Sóc una amiga del Jordi, que li vaig comentar que m'encantaven els dolços i em va passar el teu blog...està molt bé i tot té molt bona pinta! a veure si m'animo un dia i intento fer-ho jo mateixa :)
    Enhorabona!

    Núria

    ResponElimina
  2. Li fare a la Mari pel seu sant a veure com surten, ja t'explicaré!

    ResponElimina