20 d’abr. 2011

RAM DE FLORS

Cada vegada que entro en una botiga d'estris de cuina sé quan entro però no quan sortiré...sempre hi ha coses noves, xorrades que segurament si les comprés no les faria servir mai, curiositats i idees que algun dia poden ser d'utilitat...qui sap! La qüestió és que si no tens previst gastar, més val no entrar-hi! Sinó, ja estàs perdut!
En una d'aquestes botigues és on vaig veure per primera vegada un ram fet de galetes... en aquest cas les flors imitaven roses vermelles i...què dir...em van encantar!!! I clar, no em vaig poder resistir...  tallador per fer la forma de les galetes, una "boquilla" especial per fer les fulletes, colorants, mànigues...
Ara ja només calia posar-s'hi... Després d'un primer intent va venir el segon... i aquí està el resultat.




L'afortunada va ser la meva tieta que feia 46 anys aquell cap de setmana i la veritat és que va estar encantada amb el seu ram! De fet crec que encara no se les ha menjat perquè diu que li sap greu fer-ho! A aquest pas quan es decideixi semblaran de plàstic!
És ella qui em va ensenyar a fer la massa d'aquestes galetes, com moltes altres receptes que m'ha anat passant....així que es mereixia veure com les seves lliçons van donant els seus fruits! ;)




Sí, per tot arreu veig que per decorar les galetes primer les perfilen amb glassejat espès...però què voleu que us digui, jo entro "a saco" amb un glassejat més o menys líquid i el vaig escampant mica en mica amb un palet/pinzell fins les vores. Suposo que no és la manera més elegant de presentar-ho però hi dóna un toc d'imperfecció que a mi ja m'agrada!




Un cop el glassejat de la base s'ha assecat, ja podem passar a fer el dibuix en relleu de la flor amb glassejat espès d'un color que resalti (jo vaig triar el blanc però pot quedar bé qualsevol!). És quëstió de bon pols (el meu no seria un bon exemple...) i una mica de pràctica. Si no surt bé a la primera, ho netegem i tornem a provar! Fàcil, fàcil, fàcil! :)



I així anar fent flors i més flors... en aquest cas el test no era gaire gran i amb 6 flors n'hi va haver de sobres per omplir-lo. Això ja al gust de cadascú...




Les fulles, un cop fetes amb una "boquilla" especial (com es dirà en català?) i seques, ja les podem enganxar sobre la flor utilitzant una punteta de glassejat que de seguida s'assecarà i quedarà petrificat.

Així doncs, ara només cal muntar el ram. Una bosseta de celofan per embolicar cada flor, una cinta per fer el llacet i un test que omplirem d'escuma (a "Servei Estació" hi ha de tot) per poder clavar-hi les flors fàcilment i que hi quedin fixades.



Aquesta és una idea, a partir d'aquí es poden fer infinites variacions, a quina més cuca!

Per cert, la recepta de la massa per fer les galetes és la mateixa que la de les cookies de mantega i la del glassejat del damunt està explicat a galetones decorades amb glassejat.

Doncs bé, crec que això és tot per avui...un altre dia més i millor!

5 comentaris:

  1. Anònim26.5.11

    Mmmm, quina bona pinta!!!! La idea del ram es genial!!! Entenc que a la teva tieta li fagi pena menjar-se les galetes, a mi em passa el mateix!!! ;)
    Ja ens aniràs donant mès iddes!!
    Sandra.

    ResponElimina
  2. Jo ja en tinc una!!!!!

    ResponElimina
  3. ya se que se la regalaste a la tieta Anna por su cumple,muy chulas este ramo de flores, eres toda una artista.
    peto
    miquel

    ResponElimina
  4. Anònim28.6.13

    Hi, I desire to subscribe for this web site to get
    most up-to-date updates, therefore where can i do it please help.


    Take a look at my website - plastic palet

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hi!! Sorry for answer you so late but I've been very busy these last weeks! ;( I'm very happy with your comments and I've managed to get the up-to-date by email! You can see it at the top right...I hope it Works well!
      Regards,
      Laia ;)

      Elimina