10 de febr. 2011

GALETONES DECORADES AMB GLASSEJAT

...pensava que no arribaria el moment...però la tossuneria dóna els seus fruits! I després d'uns quants intents i no poques decepcions...per fi han sortit unes galetes, si més no, decents! I això és gràcies, és clar, als centenars de vegades que he visitat blogs i més blogs de "cookies & more" on els tutorials van que volen i els videos t'enganxen fent passar les hores com si fossin minuts i els minuts com segons... una "pèrdua" de temps que després té la seva recompensa! ;)



Aquest cop els motlles utilitzats van ser cors i "números", que són les últimes adquisicions! Feia temps que els volia i els Reis, que són mooolt savis, ho sabien... aquí estan els resultats!





Ingredients: per a la glassa...
1 clara d'ou pasteuritzada (20g aproximadament)
200-250g de sucre llustre de compra*
una mica d'aigua o suc de llimona

*sobretot NO fer-ho amb sucre triturat amb thermomix o picadora, el glassejat tindrà un aspecte granulat, bastant lleig...!!  La primera vegada ho vaig fer així i va ser un "fiasco"!

Preparació:
Posem la clara d'ou en un bol i anem afegint poc a poc el sucre llustre per a que el vagi absorbint. N'anem afegint més i més fins que ens queda una massa blanca i espessa.
Ara separem la massa en petits "tuppers", tants com colors volem aconseguir, i els anem tenyint amb colorant alimentari.
Es pot fer amb diferents tipus de colorants però jo acostumo a fer servir colorant en gel com el de sota. Amb una gota n'hi ha prou per tenyir tot el glassejat! Una passada...



Per la blogsfera hi ha un munt de petits "truquillos" per aconseguir el glassejat ideal...però la veritat és que mai aconsegueixo que em quedi igual...no sé si és la temperatura de la cuina, el anar més ràpid o més lent afegint els ingredients... crec que la qüestió és anar provant i guiant-se per la intuició! Sempre som a temps d'afegir més sucre i fer-ho més espès o, si volem que el glassejat agafi una textura més líquida, afegir unes gotetes d'aigua o de suc de llimona. Sigui com sigui, hem d'anar incorporant els ingredients poc a poc (així evitarem la formació de bombolles d'aire). Tot i així, és preferible deixar-ho reposar uns minuts per tal que l'aire que hagi pogut agafar pugi a la superfície. Per desfer-nos-en passarem una punta d'espàtula per la superfície i petarem les bombolletes formades. Ara ja ho tindrem llest per ficar-ho en una màniga pastissera i començar a decorar.

2 comentaris:

  1. Anònim23.3.12

    Hola Laia, volia saber on puc trobar clara d'ou pasteuritzada. Quan l'utilitzes és perquè les galetes et durin més temps?

    Moltes gràcies per les bones estones i per les grans idees que ens dónes!

    Montserrat

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres Montserrat! No havia vist el comentari fisn ara, perdona!!!
      La clara d'ou la compro al Mercadona, Caprabo, Consum (si és prou gran), vénen en uns pots de plastic semitransparent d'uns 300g amb unes 9 clares i ho trobaràs a l'apartat dels iogurts...
      La faig servir per evitar problemes de salmonel·la i aquests bitxejus... A més, la textura és més fina i homogènia que la clara d'ou normal (que sempre té una part més líquida i una més consistent) i és més còmoda de treballar. Espero haver-te ajudat!!

      Elimina