22 de nov. 2010

DIPLOMÀTICS!


...en 3 paraules... "bueno, bonito, barato"... Ah! No són aptes per a diabètics!

Ingredients
una làmina de pasta de full
una clara d'ou
150g de sucre glaç
25g d'atmetlla trossejada

Preparació
Primer de tot prepararem la glaça que anirà damunat la làmina de pasta de full. Es prepara afegint poc a poc el sucre glaç a la clara d'ou. No s'ha de batre sinó anar remenant i que se'l vagi bebent fins aconseguir una barreja homogènia cada vegada més espessa i opaca.

Una vegada tenim la glaça feta, estirem una mica la pasta de full i tallem les vores per tal que quedin els marges rectes. Aboquem la glaça sobre la pasta de full i ho anem escampant a poc a poc fins cobrir tota la làmina.

Ara tallem la làmina en petits rectangles (o com més ens agradi) i els anem separant amb compte. Un cop els tenim tots per separat, afegim els trossets d'atmetlla per sobre.

Ja ho tenim llest per enfornar. El forn ha d'estar preescalfat a 180ºC i els hi hem de deixar durant 10 minuts aprox.

Bon profit!

12 comentaris:

  1. Laia, quins records m'has portat!!! Que bons que són!!! Gràcies per la recepta! :)

    ResponElimina
  2. Ara mateix els vaig a provar de fer... aquesta tarda. M'encanten!!!!

    Gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ja em diràs què tal han quedat Carme!! ;)

      Elimina
    2. M'han quedat molt bons, tot i que una mica desiguals de mida...
      N'he fet més de 100!!! demà ens ajuntem una bona colla.

      Jo m'encarregava de les postres: gelat de biscuit glacé amb xocolata calenta i els diplomàtics.

      Gràcies!

      Elimina
    3. Estàs feta un màquina!! Mira que fer-ne 100 jaja!! Me'n alegro!!!
      Espero que triomfis amb el biscuit i els diplomàtics! Per cert, m'has de passar la recepta del biscuit jeje!!
      Bon cap de setmana!

      Elimina
    4. Ah! havia oblidat dir-te que hi he afegit una mica de suc de llimona a la glaça. M'ho ha recomanat la meva companya de blog, la Rosa... que és una excel·lent pastissera.

      Elimina
  3. ÔÔ...quants anys!
    :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estan boníssims i són tan fàcils!!!

      Elimina
  4. Mercè, ara he vingut a recordar com vaig fer els diplomàtics... (avui no en faré tants, he, he, he...) i he vist que em demanaves la recepta del biscuit glacé i no te la vaig deixar... aquell dia anava tant atrafegada que me'n vaig despistar. Ho sento.

    Ara ja és una mica tard per aquest estiu, però potser us vingui de gust igualment per la tardor i si no per l'any que ve:

    http://cat.bloctum.com/receptesrosa/2007/06/09/biscuit-glacee/

    ResponElimina
    Respostes
    1. Merci me'l guardo!!! ;)

      Elimina
  5. Hola Laia ayer tuvimos un encuentro de amigos tambien con Anna y Manel y Anna trajo estos diplomatics y estaban muy buenos,me apunto la receta en pendientes para hacerlos.
    peto

    ResponElimina