1 de març 2015

PASTÍS SARA


Que els teus amics facin 30 anys té la seva part bona...que es tradueix en que ells o les seves parelles t'encarreguin el pastís d'aniversari...i la seva part no tan bona...que vol dir que tu també en fas 30! Però millor si ens centrem en la primera...total, si n'aparento 25!! jaja! ;)



 Al repte de fer el pastís d'aniversari d'una amiga, s'hi va afegir el fet que el seu pastís preferit fos una "SARA" i que jo no n'hagués fet mai una! Però mai és massa tard per posar-s'hi...així que vaig recórrer al comodín de la trucada (tieta Anna al mando...) i com tants altres cops, em va salvar el coll! El seu whatsapp és com un servei 24h que mai falla!

Vam fer una primera prova, vaig veure que la SARA no tenia gran complicació (de fet és molt semblant a la recepta de les mones de pasqua però afegint-hi farina d'ametlla) i aquest n'és el resultat.


...i aquí ve la "cutrefoto" del pastís feta amb el mòbil i a corre-cuïta, abans que volessin els 50 cupcakes que acompanyaven el pastís! D'aquests ja no vaig tenir temps de fer les fotos i caldrà esperar a repetir-los per poder-los entrar al blog!


L'aniversari va ser un èxit així que pels 31 ho superem! ;)


Ingredients:

> Pel pa de pessic
6 ous
185g de sucre
55g de farina d'ametlla
130g de farina
1 culleradeta de Royal

> Per la crema de mantega
190g de mantega a temperatura ambient
3 rovells d'ou
150g de sucre
55ml d'aigua
1 culleradeta d'essència de vainilla

Preparació:

> Pel pa de pessic
Muntem les clares d'ou a punt de neu amb una mica de sal, primer a poc a poc i després més ràpid. A mig muntar hi afegim 65g de sucre en forma de pluja.
Per una altra banda, muntem els 6 rovells d'ou amb 120g de sucre fins que blanquegen i doblen el seu volum. Ara hi afegim la farina d'ametlla i ho barregem a mà, amb moviments de baix a dalt perquè no baixi el volum. Hi incorporem les clares muntades, primer la meitat de les clares i després l'altra meitat. Incorporem la farina barrejdada amb el Royal i ho barregem fins que la massa és homogènia.
Ho aboquem al motlle (hem ficat un paper de forn a la base perquè després sigui més fàcil el desmotllat) i enfornem a 180ºC durant 40 minuts aproximadament (fins que punxem amb un palet i aquest surt net).
Deixem que es refredi i el desmotllem.

> Per la crema de mantega
Posem un cassó al foc l'aigua i el sucre. Anem remenant fins que el sucre es dissol i ho deixem bullir fins que l'almíbar arriba al punt de "bola fluixa" (110-115ºC). Posem els rovells d'ou dins un bol i els escaldem amb un rajolí d'almíbar bullint i anem incorporant l'almíbar i remenant enèrgicament (sense parar) amb una batedora fins que la barreja està completament freda. En aquest punt incorporem la mantega a temperatura ambient i la batem per obtenir una crema fina.

> Muntatge
Tallem el pa de pessic per la meitat horitzontalment*. Cobrim amb la crema de mantega la part inferior, tapem amb la part superior i untem el lateral del pa de pessic amb la crema de mantega (només pels costats).
Fiquem ametlla laminada en un plat. Agafem el pa de pessic entre les dues mans (com si agaféssim uns platerets de música) i el passem pel plat fent-lo rodolar de manera que l'ametlla hi quedi enganxada pels costats.
Ara ja tenim tot el lateral ple d'ametlla i hem de cobrir la superfície. Untem tota la superfície amb crema de mantega. Anem deixant caure ametlla laminada fins que tota la superfície queda coberta d'ametlla.
Empolsinem amb sucre llustre o el deixem tal qual així.

*Si ho preferim podem "emborratxar" una mica el pa de pessic abans de farcir-lo amb la crema.  Ho fem amb un almíbar al que afegim un rajolí de l'alcohol més dolcet que tinguem per casa. Quedarà més humit i més bò.

6 comentaris:

  1. Es una suerte tener a la tieta al whatsapp las 24 horas, siempre dispuesta para ayudar.Prueba superada con esta magnifica Sara.
    Os disteis un buen atracon de dulce¡¡
    Ya veras cuando llegues a la edad de la tieta o a la mia jaja
    Bona setmana

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Miquel! Això és el pitjor...que tot és pura caloria!!!

      Elimina
  2. Té una pinta boníssima, Laia!

    ResponElimina
  3. Que bona, espectacular!!

    ResponElimina