26 de des. 2014

TIRAMISÚ de la Carla



No m'agrada ni el cafè ni el formatge però sorprenentment, no té gust ni de cafè ni de formatge! És una combinació suau de tots dos que, ademés de bona, és molt ràpida de fer! No necessita forn i això és un punt molt important! :)

Aquesta versió del tiramisú ve directament de la part italiana de la família, tot un filón!!! ;) Està boníssima i allà on va, triomfa! Grazie mille Carligna per il vostro consiglio !! :)


Ingredients: per 8-10 persones
5  rovells d'ou
10 cullerades de sucre
500 g de formatge mascarpone
2 clares d'ou
400g de melindros
4 tasses de cafè sol diluïdes amb un rajolí d'aigua
cacau en pols

Preparació:
Batem els rovells d'ou amb el sucre fins obtenir una barreja blanquinosa. Hi afegim el mascarpone i continuem batent fins que la barreja sigui homogènia. Reservem.
Batem les clares d'ou a punt de neu i les afegim a la barreja anterior (donaran espumositat a la barreja) amb moviments de baix a dalt perquè no baixi la massa.
A la safata on muntarem el tiramisu, posem una petita capa de la barreja per tota la base (1). Al damunt hi posarem una capa de melindros (2) sucats amb cafè (en una safata plana hi aboquem el cafè i poc a poc hi anem passant els melindros un per un, donant-los-hi la volta i col·locant-los a la safata final un al costat de l'altre). Al damunt de la capa de melindros hi col·loquem una altra capa de la barreja de mascarpone (3) i, al damunt, una altra capa de melindros (4). Ho cobrim amb una última capa de barreja de mascarpone i ho empolsinem amb cacau en pols (5).

En surt molta quantitat i vaig aprofitar el que sobrava per omplir tres gotets individuals.

1 comentari:

  1. Silvia6.1.15

    Dono fe que esta bonissim aquest tiramisú!! Petonets Laia

    ResponElimina