1 de des. 2014

PASTÍS de fondant pels 2 mesos del Roger ;)




No sóc fan del fondant però hi ha ocasions que mereixen un pastís diferent...i aquesta plastilina ensucrada ho aconsegueix! El Roger va fer dos mesos el 9 de Novembre (gran dia per cert...) i ho vam celebrar com calia! Ell encara és massa petit per tastar-lo però la seva mare i les seves "tietes postisses" ho vam fer per ell... ;))


La recepta és la del "pa de pessic normal" d'aquesta recepta i l'única variant va ser separar 2/3 parts de la massa final i tenyir-la de blau amb colorant alimentari (amb una goteta n'hi ha prou i de sobres). Llavors, utilitzant tres motlles iguals de 18cm de diàmetre, s'omple un motlle amb el quart de massa que ha quedat sense tenyir i els altres dos motlles els omplim amb massa de color blau. Enfornem durant 15-20 minuts a 180ºC o fins que punxem i el palet surt sec. Deixem refredar.

Pel muntatge, que salta a la vista, col·loquem un pa de pessic de color blau a sota, l'humitegem amb almíbar* i hi repartim melmelada de préssec (o del que preferim) per tota la superfície. Col·loquem a sobre el pa de pessic sense tenyir, l'humitegem amb almíbar i hi afegim la melmelada. Per últim hi col·loquem a sobre l'altre pa de pessic de color blau

* Per l'almíbar, ulitilitzem una tassa plena de sucre i una d'aigua. Posem el sucre i l'aigua en un casso a mig foc. Anem remenant perquè el sucre es dissolgui i no es caramel·litzi. Poc a poc anirà espessint. Continuem remenant fins que obtinguem una textura de xarop. 

Un cop muntat comencem amb el fondant...

Sempre acostumo a partir de fondant blanc que tenyeixo del color que necessiti a cada moment. En aquest cas, va ser fàcil perquè només em va caldre color blanc que ja tenia i no calia tenyir (pels núvols i les estrelletes), color blau (pel cel, és a dir, la majoria del pastís) i color groc i rosa (per l'arc de sant martí de la superfície).
Pel cel, cal tenyir de color blau una bona porció de fondant. Millor utilitzar guants si no volem que ens quedin les mans "versió pitufo"! Suquem un escuradents dins el colorant i després dins el fondant. Ara cal paciència i anar amassant el fondant fins que tot té un color blau homogeni. Ho fem com si es tractés de plastilina. Un cop homogènia, l'estirem amb un corró fins un gruix d'uns 3-4mm i contant que ha de ser suficientment llarg i ample com per cobrir les vores del pastís. Abans de cobri-lo, hem d'untar el pastís amb una làmina molt fina de mantega per tal que el fondant hi quedi enganxat. Ho cobrim amb fondant amb cura que no se'ns trenqui i anant aplanant la superfície i les vores amb cura.
Tenyim una mica de fondant de color rossa i una altra mica de color groc. Fem dos cilindres allargats. En fem un tercer amb fondant blau i formem l'arc de sant martí. El col·loquem sobre la superfície del pastís humitejant la part de sota amb una mica d'aigua (molt poca o tindrem aigües sobre el pastís!!).
Per altra banda, estirem la massa de fondant blanc i tallem núvols i dos estrelletes amb un tallador de galetes o mà alçada (si la gràcia ens acompanya, clar...) i els anem enganxant pintant la part de sota amb un pinzell humitejat amb aigua (no massa o se'ns farà una "pastuchi" que no interessa). Primer enganxem les estrelletes sobre els extrems de l'arc de sant martí i després anem cobrim de núvols el pastís.

Ara ja només cal tenir a punt les espelmes i bufar ben fort perquè se'ns compleixi el desig...


3 comentaris:

  1. Laia que suerte va a tener el Roger cuando sea mas grande y pueda comer esta maravilla que haceis entre la madre y las tietas.Te ha quedado genial.
    Bona setmana

    ResponElimina
  2. Que tarta más bonita y que bien hecha.

    Enhorabuena por el blog y Feliz Año Nuevo!!

    Hemos visto que tienes un listado, ¿te importaría incluir nuestra web en él? FormyCake

    Gracias de todos modos ;)

    Un saludo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias e igualmente! Ya tienes el link a tu web!! Un saludo y suerte! :)

      Elimina