25 d’oct. 2014

MAGDALENES tradicionals, de les que pugen!!!


Fa uns mesos, en una de les meves incursions a la secció de llibres de gastronomia de l'fnac vaig tornar a pecar... aquest cop amb un llibre que he fullejat milions de vegades i del que és la primera vegada que faig una recepta!!! És el llibre "Brioixeria" de Xavier Barriga, format en gran part per receptes de brioixeria que, per norma general, requereixen d'una graaaan estona a la cuina, molt temps de repòs esperant que la massa llevi i una mica de paciència abans no obtens el resultat final...


I per no temptar la sort, vaig començar per una recepta clàssica però de la que sempre havia sentit els bons resultats que donava i així és, surten unes magdalenes amb el típic gust de magdalena comprada al forn i amb muntanyeta a sobre!!! Sempre em queden planes així que per mi això és un èxit!!! ;)

(...recomanació personal d'un amic amb el que quedes per prendre algo i t'acaba fent una
selecció d'infinites cançons per futures entrades al blog... Ara sí que se m'ha girat feina!!)


No sé si sera això o no el causant de que pugéssin tant però, a part d'utilitzar oli i llet enlloc de mantega (com acostumava a fer), aquest cop les he deixat reposar dos dies a la nevera abans d'enfornar... i quan vaig treure la massa de la nevera la textura era molt diferent (suposo que el llevat hi va tenir algo a veure...) i semblava que estés plena de gas! Tot plegat, molt curiós...


Com el mateix X. Barriga diu al seu llibre, aquesta massa dóna molt de sí i permet tantes variacions com se'ns acudeixin. D'una part de la massa vaig aprofitar per fer minimagdalenes amb xocolata, pinyons, sucre i fastucs com es veu a sota.


Ingredients: per unes 12 magdalenes grans
125g d'ou a temperatura ambient
175g de sucre
60g de llet
190ml d'oli d'oliva suau
210g de farina fluixa
7g d'impulsor o llevat químic
1 culleradeta de canyella en pols
ratlladura d'una llimona
un pessic de sal

Preparació:
Batre els ous amb el sucre fins que la massa blanqueja i hagi doblat el volum. Afegim la llet però ho fem batent a marxa més lenta per evitar que la massa perdi volum. Afegim l'oli de la mateixa manera.
Barregem la farina i el llevat i els tamitzem. Afegim la sal, la canyella i la ratlladura de llimona i ho barregem. Incorporem aquesta barreja de sòlids a la massa inicial sempre batent a marxa lenta el temps just perquè quedin integrats. Tapem el recipient i el deixem reposar a la nevera (minim 1 hora i màxim 3 dies).
Preescalfem el forn a 250ºC.
Traiem la massa de la nevera i la batem enèrgicament. Utilitzant una màniga pastissera amb broquet llis, anem omplint les capsules fins 3/4 parts, decorem amb sucre, pinyons o com preferim i les enfornem durant 14-16* minuts a 210ºC.

*Ojitooo amb les minimagdalenes perquè amb 8-10 minuts de forn en tenen prou!!

3 comentaris:

  1. Quines magdalenes més precioses!

    ResponElimina
  2. Els llibres d'en Barriga són genials!! has vist l'últim de coques??? OMG!!! jo també he fet aquestes magdalenes i són de lo milloret que he provat, a més queden taaaaan maques!!! un petó!!

    ResponElimina
  3. Yo tambien tengo el libro y para mi son siempre sinonimo de buenas estas magdalenas¡¡
    Peto

    ResponElimina