10 d’ag. 2014

BANANA BUNDT CAKE



Hi ha motlles i motlles, i els de nordicware són els millors. Les formes són genials i el resultat encara més... però clar, com tot en aquesta vida, hi ha d'haver un "però" i en aquest cas és el seu preu, una mica desorbitat però tot i així val la pena fer una petita inversió de tan en tan!!


Sempre he pensat que l'spray especial que venen per poder desmotllar bé els pans de pessic era innecessari...que tenint oli, mantega, farina...qui voldria comprar un spray artificial??? Fa uns mesos una de les meves tietes me'l va regalar perquè el provés, que anava tan i tan bé...   Doncs bé, va arribar el dia de tornar a fer un bundt i posar-lo a prova...i és que realment és estupenduuu!!! Va de luxe i la diferència, sobretot a l'hora de desmotllar els bundts (sempre una mica punyeteros...) es nota i molt! 100% recomanable!


(Rafaela Carrá, tot un clàssic que he redescobert fa poc gràcies a la "cunyà")

Pel què fa al bundt, té un gust de plàtan intens i boníssim! A més, és perfecte per quan ens queden plàtans d'aquells tan madurs que fa cosa menjar-se i no sabem què fer amb ells!

 
Ingredients:
250g de mantega
250g de sucre
2 ous de mida XL
390g de farina
2 culleradetes de bicarbonat sòdic
1/2 culleradeta de sal
250g de puré de plàtans madurs (3-4 plàtans grans)
250g de nata fresca o iogur natural
75g de xocolata a trossets

Preparació:
Preescalfar el forn a 170ºC.
Engreixar un motlle bundt de 25cm amb spray especial per desmotllar o amb oli.
Tamitzar junts la farina, el bicarbonate sòdic i la sal. Reservar.
Batre la mantega i el sucre fins aconseguir una barreja que hagi blanquejat i obtinguem una massa cremosa.
Afegir un a un els ous i batre a velocitat mitja. No afegim el següent fins que l'anterior estigui totalment integrat. Afegir el puré de plàtan.
Afegir la meitat de la farina i batre fins que s'hagi incorporat. Afegir la nata fresca d'una sola vegada i, quan s'hagi incorporat, afegir la xocolata a trossets. Afegir la resta de farina. Incorporar aquesta barreja al motlle bundt engreixat que tenim preparat, assegurant-nos amb una espàtula que la massa arriba a tots els racons del motlle i que no hi queda aire. Allisar la superfície.
Fornejar entre 65 i 70 minuts o fins que, en punxar amb una broxeta, aquesta surti completament neta.
Treure del forn i deixar reposar dins el motlle sobre una reixeta 10 minuts. Passat aquest temps, desmotllar cap per baix i deixar refredar totalment sobre una reixeta. Quan estigui totalment fred decorar al gust (sucre llustre, cobertura de xocolata...).
 
Recepta adaptada d' El rincón de Bea, el blog que em va animar a emprendre aquesta aventura virtual! Tot un encert! ;)

3 comentaris:

  1. Un bescuit deliciós amb el sabor a plàtan, i la veritat és que aquests motlles són de qualitat i xulíssims! n'hauré de demanar un pel cumple ;)

    ResponElimina
  2. M'encanten aquests motllos, me n'haig d'agenciar un ja!!. i també tenia dubtes amb l'spray que dius també l'hauré de probar, t'ha quedat genial!

    ResponElimina
  3. Què bo! I sembla tan humit, aquest pastís...

    ResponElimina