1 de juny 2014

PA DE PESSIC AMB SORPRESA


En una d'aquelles tardes que et deixes caure per l'fnac sense més, mirant per aquí i per allà, vaig anar a parar a la secció de gastronomía...allà vaig veure el primer llibre del blog "La receta de la felicidad"! El blog és una cucada i la versió en paper no podía ser menys!


D'aquí vaig treure la recepta d'avui, adaptada al meu gust i aprofitant l'excusa per utilitzar un tallador de galetes que encara no havia estrenat!


El muntatge del pa de pessic té una mica de feineta, no pels pans de pessic en sí, sinó per la logística d'haver-los de fer-congelar-fer...però el resultat és molt vistós i val la pena!


Ingredients:

> Pel pa de pessic de xocolata
4 ous a temperatua ambient
125g de sucre
100g de farina
25g de cacao en pols
1 culleradeta de llevat (Royal)

> Pel pa de pessic normal
3 ous a temperatura ambient
250g de farina
250g de sucre
3/4 de got de llet
1/4 de got d'oli de girasol
1 sobre de royal


Preparació:
Primer preparem el pa de pessic de xocolata.
Preescalfem el forn a 180ºC.
Batem els ous amb el sucre fins que doblen el volum. Afegim la farina prèviament barrejada amb el cacao i el royal i l'anem integrant fins obtenir una massa homogènia. Enfornem durant 20 minuts o fins que puxem i surt sec el palet.
Un cop fred, el desmotllem i el tallem a llesques d'entre un i dos centímetres. Amb un tallador de galetes de la forma que vulguem (que no sigui massa gran i que tingui unes forma poc complicada o sinó se'ns complicarà la cosa...) anem troquelant les llesques. Jo he agafat un tallador de papallona i, un cop he tallat totes les llesques del pa de pessic, ajunto totes les papallones per ordre, una al costat de l'altra. Les emboliquem amb paper film i les fiquem sobre una superficie plana (perquè no se'ns moguin i es congelin com si fossin una sola peça) i al congelador.

Quan ja tenim les papallones congelades, passem a preparar la massa del pa de pessic normal.
Batem els ous amb el sucre fins que doblen el volum. Hi afegim la farina prèviament tamitzada i barrejada amb el royal i continuem batent fins obtenir una massa homogènia. Hi afegim la llet i l'oli i batem a poc a poc fins queden ben integrats.

Un cop tenim llesta la massa, preescalfem el forn a 180ºC, traiem les papallones del congelador i les fiquem a la base d'un motlle prèviament untat amb oli o mantega. És important que el motlle sigui més alt que les papallones perquè sinó la massa de pa de pessic normal no les cobrirà i el pa de pessic serà un fiasco! ;)
Aboquem la massa de pa de pessic normal damunt de les papallones i enfornem durant 15 minuts a 180ºC i 15 minuts a 160ºC aproximadament.

14 comentaris:

  1. Molt original! Es podria també fer de colors i sabors...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Siiii ho hauré de provar! ;) I tu tastar!

      Elimina
  2. Quin pa de pessic més original, que bonic que t'ha quedat, és preciós!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, "la receta de la felicidad" és una Font de bones idees!

      Elimina
  3. Feina potser però t'ha quedat preciós!!!

    ResponElimina
  4. Que buena idea y queda una sorpresa genial¡¡Es un buen blog las recetas de la felicidad
    Bona setmana

    ResponElimina
    Respostes
    1. Me encanta este blog, es que no tiene desperdicio!!!

      Elimina
  5. Tens bona mà per la pastisseria! Et felicito pel blog!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres! Venint de tu...és tot un honor!! La de vegades que passo pel teu blog i penso : "carai tu, això sí que és un blog"!! Jo sóc una mindundi! Moltes gràcies, m'acabes d'alegrar el dia!!

      Elimina
  6. Queda molt xulo!! No ho he provat mai de fer i es molt bona idea.
    Ptns.
    Su.

    ResponElimina
  7. Hola Laia!

    Hem vist que tens moltes receptes! Et volem presentar la pàgina myTaste.cat, una comunitat on els bloguers de cuina catalans poden compartir totes les seves receptes, segur que els usuaris gaudiran molt amb el teu blog!
    Hem creat també un Top blogs de receptes on podràs trobar la llista de tots els blogs que ja s’hi han afegit, i també hi podràs afegir el teu. I no t’has de preocupar, perquè tot és de franc!

    Quedem a la teva disposició!
    Andreu
    MyTaste.cat

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Andreu!
      Perdona que et contesti amb tant de retràs però últimament vaig una mica de bòlit! He donat un tomb pel "mytaste.cat" i té molt bona pinta! Així que m'hi apunto!!
      Què he de fer??

      Elimina
  8. Tinc ganes de provar aquesta tècnica. Gran entrada i gran blog!
    Et convido a que em visitis pel meu http://blog.sugar-art.es/
    Salut!

    ResponElimina