26 de febr. 2014

LLENGÜES DE GAT a l'estil Cuétara!



Fa molt temps que les llengües de gat són un clàssic a casa i de fet són de les primeres galetes que vaig aprendre a fer però fins ara mai havien vist la llum per aquí...


La qüestió és que a la feina, quan algú fa anys, sempre porta alguna delicatessen per picar a mig matí: galetes, coca de forner...però si hi ha algo que triomfa és el "surtido Cuétara" de tota la vida! Sisi...de cada 5 persones, 4,99 el porta!! Som originals ehhh!! Jajaja! Però cap problema eh, perquè a aquella hora tot entra tan bé que la feina és meva per reprimiir-me! Sobretot perquè n'hi han unes xocolata i coco que m'encanten (a mi i a molta gent pel què es veu...) i si et despistes volen i et quedes sense!


D'aquí que un dia em piqués la curiositat de provar de fer-les i vaig aprofitar la recepta de les llengües de gat per fer-ho. Tot i que són diferents a les originals, hi tenen una retirada i un cop les tastes no pots parar...són cruixents i addictives!


Ingredients:
125g de mantega a T ambient
125g de sucre
125g de farina
3 clares d'ou
150g de xocolata
50g de coco ratllat

Preparació:
Preescalfem el forn a 200ºC.
Barrejarrem la mantega amb al sucre fins aconseguir una textura homogènia.
Batem les clares a punt de neu i les incorporem a la barreja anterior.
Incorporem la farina prèviament tamitzada.
Posem la massa en una màniga pastissera amb una "boquilla" d'uns 7mm de diàmetre. Fem palets de 4cm de llarg per 1cm d'ample aprox (aquest cop vaig utilizar una "boquilla" més ample que de costum i em van quedar massa grosses) sobre una làmina de silicona. És important separar-los entre sí un mínim de 4cm perquè, un cop al forn, la massa es desfà i tendeixen a ajuntar-se els uns amb els altres!
Enfornem durant 15 minuts aprox. o fins que les vores estiguin torradetes.
Per acabar, i un cop les galetes s'han refredat, desfem xocolata al bany maria i pintem la part de baix de la llengua de gat. Empolsinem amb coco ratllat i deixem que es refredi i qualli la xocolata.
Apa, a picar-ne fins que s'acabin que la dieta la començarem demà! ;)

9 comentaris:

  1. Això de l'assortiment Cuétara crec que passa a totes les feines! ;-). A mi aquestes de xocolata i coco són les que més m'agraden, així que m'has donat una recepta súper genial, la faré segur perquè veient la pinta... són irresistibles!!! un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. sisisi, la combincació és perfecta! ja veuràs! ;)

      Elimina
  2. Oooh t'han quedat de Cuétara Cuétara!! jeje Bonísssimes segur!
    Molts petons

    ResponElimina
  3. Molt bona idea! M'encanten aquestes galetes de xoco i coco, però fetes a casa, mil vegades millor!

    ResponElimina
  4. Laia que tremedas que son y entre las famosas Cuetara y estas tuyas me decanto por tu versión, y ademas hasta un regalo perfecto
    Peto

    ResponElimina
  5. Este tipo de dulce me encanta y este se ve espectacular!! Saludos

    ResponElimina
  6. Quina bona pinta!! T'han quedat perfectes. M'emporto la recepta ;)
    Ptns.
    Su.

    ResponElimina
  7. Qué buena receta, deliciosa! Me encanta la propuesta
    un beso y buen finde

    ResponElimina