26 de nov. 2013

PASTA DE FULL amb fruites del temps



Hey Brother by Avicii on Grooveshark


Aquest és un pastís que entra pels ulls i és més senzill del que sembla...amb poca estona està fet i el resultat salta a la vista! ;)




Ingredients:

1 làmina de pasta de full (la compro feta)
Crema pastissera*
Fruita del temps: figues, mandarina, plàtan, kiwi, magrana...
30g de xocolata negra
 
*Per la crema pastissera
125g de sucre
500ml de llet
4 rovells d'ou
40g de midó
1 rajolí de llet
la pell d'una llimona
1 branqueta de canyella


Preparació:
 
  • Preparem la crema pastissera
Fem bullir la llet amb la pell de la llimona i la branca de canyella durant 5 minuts a foc mínim perquè no vessi (1). Ho retirem del foc i deixem que es refredi una mica.

En un bol barregem els ous i el sucre, remenant-ho fins que quedi una barreja blanquinosa (2).
Hi afegim la llet i el midó (desfet en un rajolí de llet freda) i ho tornem a portar al foc sense parar de remenar. A foc mig, remenem fins que espesseixi (3) i vigilant que no arribi a bullir. Ho retirem del foc i deixem que es refredi. Guardem la crema pastissera a la nevera.

 
  • Muntatge

Preescalfem el forn a 200 ºC.
Estirem la pasta de full sobre el marbre i la tallem formant sis quadrats (més o menys grans, i en forma quadrada o rodona, segons vulgui cadascú). Tallem unes tires de mig centímetre de cadascun dels marges de cada quadrat i les col·loquem a sobre d'aquest reseguint-ne els marges. Les enganxem pintant els marges del quadrat amb una pinzellada d'ou batut (4).
Amb una forquilla foradem tota la superficie del quadrat excepte els marges que acabem de fer (5). Això farà que la massa, un cop al forn, no pugi com sí que ho faran els marges. Pintem amb ou batut els marges per a que quedin torradets i enfornem durant 15 minuts aproximadament.
Ho deixem refredar uns minuts.


 
Un cop freds, pintem la superficie interior (la que estarà en contacte amb la crema) amb xocolata negra que haurem desfet prèviament (6). D'aquesta manera, la xocolata quallarà i farà una capa protectora que evitarà que la pasta de full es remulli ràpidament en contacte amb la crema.
 
Col·loquem la crema pastissera damunt de cada quadrat repartint-la perquè arribi a tots els racons. No cal ficar-ne massa o les fruites quedaran enfonsades.

Al damunt hi col·loquem les fruites tallades a trossets (com més ens agradi). Com més vistós, millor!

Ara només cal pintar les fruites amb una mica d'almíbar, almíbar amb gelatina (posem un full de gelatina en aigua freda durant 5 minuts, quan s'ha hidratat el traiem i l'afegim a l'almíbar que estarà calent i remenem) o melmelada d'albercoc (la posem al foc amb un rajolí d'aigua, remenem, la traiem quan arrenca el bull i la passem pel colador perquè quedi més fina) amb l'ajuda d'un pinzell. Així brillaran més i evitarem que s'oxidin.
 
El millor és menjar-les tan bon punt están fetes perquè la massa estarà cruixent. Si les guardem a la nevera la massa es remullarà i perdrà la gràcia...
 
Bon profit!

6 comentaris:

  1. Anònim27.11.13

    bonna nit i benvinguda al espectacle gastronomic a que ens tenies acostumbrats

    ResponElimina
  2. Una recepta boníssima, amb molt de color i amb una pinta perfecta!
    petons

    ResponElimina
  3. con el hojaldre siempre se triunfa y estos tuyos con las frutas sublime¡¡
    Peto

    ResponElimina
  4. Apaaaaaaaaaaaaa, quina bona pinta! Ja m'havia desenganxat del teu blog, vaja com tu. Ves escalfant motors per als Reis, aquest any tindràs quorum...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quòrum??? Qui som aquest any??? Que no estic informada!

      Elimina