1 de nov. 2013

FIGUES AL MASCARPONE



Més de dos mesos sense publicar però una vegada més, el llibre "Guía completa de las técnicas culinarias: Postres" de "Le Cordon Bleu" ha estat el responsable d'una nova entrada al blog... i és que fa mil anys que el tinc però cada vegada que l'obro trobo alguna recepta que m'enganxa...


Aquest cop, i aprofitant la temporada de figues, era imposible resistir-se a aquesta combinació de cruixent i suau! Ohhh que bò!
 
La idea inicial era anar al gimnàs però els plans estan per desfer-los... i he acabat passant el matí entre cuina i menjador perquè després de cuinar toca sessió de fotos i calia aprofitar la llum que entrava a aquella hora! 


La música aquesta vegada és una petició personal del meu pare (el principal fan) més que coneguda per tothom, un clàssic!

Carros De Fuego: Tema Central by Count Down Orchestra on Grooveshark

Ingredients:

>Per la galeta de canyella
150g de mantega
90g de sucre
30g d'ametlles en pols
1 ou
250g de farina
1 culleradeta de canyella en pols

>Per la crema de mascarpone
125g de mascarpone
250ml de crema de llet espessa
50g de sucre
un pessic de canyella en pols

>Per les figues caramel·litzades
150g de sucre
1 tronquet de canyella
6 branquetes de romaní
6 figues
el suc d'una llimona


Preparació:
  • Preparem la galeta de canyella
Batem la mantega amb el sucre fins obtenir una barreja cremosa. Afegim l'ametlla, continuem batent fins que s'hagi integrat i hi afegim l'ou. Per últim, tamitzem juntes la farina i la canyella i les incorporem a la massa anterior barrejant-ho fins obtener una massa homogènia que guardarem a la nevera, com a mínim, durant 30 minuts.
Un cop freda, extenem la massa donant-li 2 o 3mm de gruix.
Tallem 8 rectangles d'uns 8 x 5cm. Els posem sobre una làmina de silicona i els enfornem a 160ºC durant 15 minuts o fins que estiguien daurats.
 
  • Preparem la crema mascarpone
Batem la crema de llet amb el sucre fins que estigui homogenis. Incorporem poc a poc el formatge i continuem batent fins que la barreja tingui una textura densa, cremosa i homogènia. Hi afegim la canyella i acabem de barrejar. Reservem a la nevera fins que muntem el postre.
 

  • Preparem les figues
En una paella, coem el sucre amb la canyella i el romaní fins que just comenci a caramel·litzar-se. Afegim les figues i tot seguit el suc de llimona. Els cuinem a foc lent durant pocs minuts i remenem regularment fins que comencin a daurar-se. Retirem les figues del foc i les deixem senceres perquè conservin la calor.
 
 
  • Muntatge
Amb l'ajuda de dues culleres modelem la crema de mascarpone formant òvals. Col·loquem 2 òvals de mascarpone sobre cada rectangle de galeta i hi col·loquem un altre rectangle al damunt. Tallem les figues per la meitat i al llarg i col·loquem 3 meitats sobre la superficie de la galeta. Ho servim decorant-ho amb el suc que ha quedat després de cocció sobre les figues i el plat.
 
 

3 comentaris:

  1. Un postre deliciós, i un matí ben aprofitat!

    ResponElimina
  2. un postre delicioso Laia,dijo lo mismo un mañana muy bien aprovechada¡¡
    peto

    ResponElimina