2 de des. 2012

NAPOLITANES

 


Aquestes galetes em porten bons records... De petita quan pujava al poble, el primer que feia era inspeccionar el prestatge del menjador on sabia que la meva tieta sempre tenia guardada una capsa de galetes de reserva pel post-sopar i fer-hi una incursió... després tornava a tancar la caixa dissimuladament i "aquí no ha passat res"... Normalment hi trobava el mític assortit Artiach però de tan en tan hi havia sort i sortien unes "Napolitanas", primes i cruixents, una addicció!
 
Quan vaig veure la recepta al blog Cocinando con Kisa vaig guardar l'enllaç per provar de fer-les...  s'asemblen a les tipiques galetes de mantega però tenen aquell toc de canyella que m'encanta i els acaba de donar el punt!

Dog Days Are Over by Florence and The Machine on Grooveshark




Ingredients:
100g de mantega
100g de sucre
1 ou
2 cdtes rases de canyella en pols
250g de farina
1 cdta de llevat en pols (Royal)
barreja de sucre i canyella per ficar per sobre (al gust)

Preparació:
Preescalfem el forn a 180ºC.
En un bol barrejar la mantega amb el sucre. Quan s'hagin integrat, afegir l'ou i barrejar.
Afegir la canyella en pols barrejada amb la farina i el royal, i amassar fins que la massa sigui homogènia.
Estirem la massa entre dos papers de forn fent una làmina d'uns 4mm de gruix i la deixem a la nevera uns 10 minuts per poder tallar-la fàcilment. La traiem de la nevera i anem tallant les galetes de la forma que vulguem (jo he utilitzat un tallador rectangular de marges dentats que tenia per casa). Col·loquem les galetes sobre un silpat (o làmina de silicona) i fiquem la barreja de sucre i canyella per sobre. Enfornem durant 15 minuts aproximadament.
 

10 comentaris:

  1. Què guapes i fines t'han sortit. Fa molt que no en menjo de Napolitanes

    ResponElimina
  2. Jiji, a casa també hi havien les Artiach. Com han canviat les coses, ara els nens necessiten to un arsenal de menjar per dir que hi ha alguna cosa per menjar. A casa és una lluita. Mentre rentava una olla del dinar que he fet per demà tenia el teu blog obert amb la foto de les Napolitanes i el meu fill ha passat per davant i ha dit: -mama, apunto Napolitanes a la llista de la compra! Aix, aquests nens, però a mi també m'agraden molt. M'apunto la recepta! però, on has tret el motlle per fer-les? és realment bonic i original!
    Una forta abraçada, guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. jaja Molt oportú el teu fill!! ;) Doncs el motlle és del Gadgets&cuina, és un que porta lletres de plastic per gravar les galetes amb la paraula que vulguis... la marca és STADTER, et sona? Si preguntes allà crece que és lúnic model que tenen d'aquests per posar lletretes...ja em diràs!!

      Elimina
  3. Dons ara m'apunto jo la recepta, que a mi m'encanten!!!
    Petonets...

    ResponElimina
  4. la de meses que hace que no como napolitanas,me gusta mucho el aroma de la canela.Te han quedado muy buenas y muy bonitas con este molde
    bona setmana
    peto

    ResponElimina
  5. Ui, les napolitanes, quins records, les hauré de fer, no m'hi podré resistir!

    ResponElimina
  6. M'ha agrada't molt el teu blog i ni que dir aquestes napolitanes, sembles les autèntiques.
    Em quedo per aquí.
    Petons.
    http://hogardiez.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  7. mmmm que bones laia!!
    ptns.
    Su.

    ResponElimina
  8. queden molt maques amb les lletres escrites! :)

    ResponElimina
  9. Fantàstiques !!!
    Ja en sento l'olor a l'obrir la caixa !!!
    Mmmmm ...

    ResponElimina