8 d’oct. 2012

DONUTS!



Fa temps que vaig veure la recepta al blog Kanela y limón, una passada de blog, de receptes, de fotos, de tot!! I em va picar la curiositat de provar de fer-los...però el resultat, tot i que bò, no té res a veure amb el donut original eh... allò és i-ni-mi-ta-ble!
 



Per fer la recepta val la pena fer un cop d'ull al seu pas a pas perquè no té pèrdua i, de pas, també podem veure els resultats de la resta de la gent que ha intentat reproduïr la recepta! ;)

She Walks In So Many Ways by The Jayhawks on Grooveshark  

Ingredients:
>Massa mare
140g de farina de força
90ml d'aigua tèbia
3g de llevat fresc
 
>Per la massa
15ml de llet a T ambient
20g de llevat fresc
30g de sucre
125g de farina de força aprox.
5g de sal
4 rovells d'ou
60g de mantega a T ambient
oli per fregir-los
 
Preparació:
Primer preparem la massa mare.
Trosegem el llevat i el desfem en la llet tèbia.
Afegim la farina i ho barregem fins formar una boleta. La deixem reposar en un bol tapat amb paper film durant una hora. Doblarà el volum inicial.
 
Per la massa, desfem el llevat amb la llet de la mateixa manera que abans i ho posem en un bol. Afegim la massa mare, el sucre i la farina. Comencem a amassar i tot seguit hi afegim els rovells i la sal. Continuem amassant fins que la massa agafa cos, uns 15 minuts aprox. Després afegim la mantega i amassem uns altres 15 minuts.
Un cop tenim la massa llesta, la posem en un bol gran pintat amb oli i el tapem amb paper film. La deixem reposar una hora en perquè dobli el seu volum.
Posem una mica d'oli sobre el marbre i estirem la massa fins un gruix d'1,5cm. Tallem els donuts amb dos talladors de galetes rodons, un més gran que l'altre per tal de fer-li el forat del mig. Amb compte els separem uns dels altres i els passem a un paper vegetal que hem tallat a quadradets individuals per tal de manipular-los millor i la massa no es deformi quan els vulguem agafar i així poder-los tranportar millor a l'hora de fregir-los. Els deixem llevar 40 minuts.

Els fregim en oli abundant a 170ºC, 3 minuts per cada banda i els escorrem sobre paper absorbent (no comencem a donar-los voltes perquè ens quedaran oliosos).

Per banyar-los en sucre preparem una barreja de mantega desfeta (40g) i sucre llustre (150g) a la que afegim 50ml d'aigua calenta i tornem a remenar. Banyem la meitat del donut (un cop freds) en el glassejat, el deixem assecar sobre una reixeta i llestos! ;)

9 comentaris:

  1. Laia los has bordado,te han salido estupendos y muy bien presentados.Tienes el exito en los que haces siempre
    peto

    ResponElimina
  2. M'encantaria demà per esmorzar!

    ResponElimina
  3. A casa me'n demanen des de fa temps, i maleeixo el dia que vaig provar de fer-los perquè ara és una demanda constant! jeje. Aquestes fotos m'han fet entrar el cuquet de preparar-ne.. ;)

    ResponElimina
  4. Pues de sabor no se...pero la pinta la tienen estupenda,parecen autenticos!!!
    besitos.

    ResponElimina
  5. Laia, t'han quedat molt be i unes fotos fantàsticas.

    ResponElimina
  6. La pinta, boníssima !!! el gust no ho sé, però em sembla que dolents no ho deuen pas estar ...
    No em faria res fer-los una queixalada ara mateix !!!

    ResponElimina
  7. Quina pinta més estupenda, t'han quedat genials! petons!

    ResponElimina
  8. Què bons els donuts! jo també els vaig fer fa poc i són irresistibles!

    ResponElimina
  9. Anònim7.11.12

    Que bons!!! Quantes receptes que vull fer i falta temps per a totes. Jo no m'he aventurat mai amb els donuts perquè no sabia com dona'ls-hi forma, ja que he sentit que hi ha un estri o aparell especial. Ja he trobat el sistema!!! Gràcies, guapa!

    ResponElimina