16 de set. 2012

GELAT DE VAINILLA I XOCOLATA




Abans que s'acabi oficialment l'estiu volia aprofitar i fer un gelat que és tot un clàssic... la vainilla m'encanta en totes les seves varietats i si fos per mi, posaria la seva essència a qualsevol postre que passés per les meves mans... El gelat de vainilla és ideal per acompanyar altres postres perquè combina amb gairebé tot...però en aquesta ocasió ell va ser el postre i el vaig acompanyar de galetes de civada per donar-li un toc cruixent!
 
Cough Syrup by Young the Giant on Grooveshark




A més, amb l'excusa del gelat vaig poder estrenar l'última "joguina" recent vinguda de la capital britànica! Tot i que la marca "pylones" és francesa, aquí no tenen botigues i els anglesos n'estan plens! Londres en concentra mitja dotzena i passejant per la ciutat te les trobes sí o sí perquè els aparadors ja s'encarreguen de cridar l'atenció... estan farcits de tot tipus d'accessoris originals i plens de color (des de respalls de dents a maletes o anells) i la opció de passar de llarg no es contempla! Així que vaig entrar-hi, i clar, va caure la cullera de gelats més flower power que hi podia haver! ;)




Ingredients:
150ml de llet
150ml de nata per muntar
4 rovells d'ou
120g de sucre
250ml de nata per muntar
una vaina de vainilla
una cdta. d'essència de vainilla natural
un pessic de sal
100g de gotes de xocolata o xocolata a trossets

Preparació:
Primer de tot posem un bol d'acer inoxidable al congelador.
Tallem la vaina de vainilla longitudinalment i en separem les llavors. Reservem.
Posem a escalfar la llet, la nata les llavors i la vaina de vainilla sense que arribi a bullir.
En un bol apart, batem els rovells amb el sucre fins obtenir una massa blanquinosa i homogènia.
Retirem la vaina de vainilla, la passem la barreja per un colador i la deixem refredar. Un cop tèbia, l'aboquem damunt els rovells sense deixar de remenar.
Tornem a escalfar la barreja (ara ja amb els rovells incorporats) sense deixar de remenar fins que comenci a fer bombolles i es faci més espessa (mai ha d'arribar a bullir, sinó l'ou quallarà).
Ara hi afegim la resta de la nata juntament amb la sal i barregem fins que quedi ben integrats. Aboquem la barreja al bol d'acer inoxidable que hem deixat dins el congelador (així accelerem el procés de congelació), el tapem amb paper film i ho retornem al congelador durant una hora aproximadament.
Ho traiem del congelador (poc a poc s'hauran anat congelant les vores) i ho barregem enèrgicament a mà o amb varilles elèctriques per trencar els petits cristalls que s'hagin format i així homogeneïtzar la nostra barreja. Ho retornem al congelador i anem fent la mateixa operació cada hora. Ho fem 3 o 4 cops fins obtenir una barreja cremosa com la d'un gelat. Quan la barreja comenci a agafar cos és quan incorporarem els trossets de xocolata i barrejarem perquè quedin ben repartits entre la massa.
Per servir-lo, cal treure'l una hora abans del congelador .

Recepta adaptada de la revista Whole Kitchen

9 comentaris:

  1. Laia apetece todavia un helado tan rico como este y con el crujiente de las galletas queda estupenda la copa de presentación
    Y bonita la cuchara de helados,sin lugar a dudas,la mas bonita que vistes
    bona setmana
    peto

    ResponElimina
  2. Quina bona pinta amb aquestes fotos tan xules! El gelat vé de gust sempre, no se li pot dir que no, i amb aquest tan cremós impossible! Nyammm

    ResponElimina
  3. Hola Laia,
    Gràcies per visitar-me. Has fet que conegui el teu bloc (em queden tants per visitar!). Veig que tens coses molt dolces i bones. Tornaré a passar per aquí.
    Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina
  4. t'ha quedat ummmmm
    jo he decidit que pel proper estiu em compro una màquina per fer gelats, si o si!

    ResponElimina
  5. Que cremoso este helado, te ha quedado perfecto! Un beso guapa

    ResponElimina
  6. D'aspecte, espectacular !!!
    I segur que de gust encara millor ...

    ResponElimina
  7. Què bo!!! mai he fet gelat a casa, i veient el teu, m'entren ganes d'intentar-ho. Segur que té un gust espectacular!!!!!

    ResponElimina
  8. Anònim26.9.12

    Mmmm, que bo, i quines fotos més boniques. M'agrada la cullera d'agafar el gelat, en vaig veure una de semblant a París, en una botiga tota plena d'objectes amb el mateix disseny.
    Una abraçada!

    ResponElimina