Hi ha postres complicats i hi ha qui es complica la vida per fer un postre... però en aquest cas, ni una cosa ni l'altra! És un postre molt senzill, que pots tenir mig preparat (la trufa pots preparar-la el dia anterior) i que queda molt "resultón". A més, el format mini sempre dóna més joc i afegeix un plus a la presentació de qualsevol plat..
Enlloc de trufa podríem farcir-lo de crema, nata... o de qualsevol crema que ens agradi però la veritat és que aquesta trufa de dues xocolates és deliciosa, val la pena de provar-la! ;)
Ingredients:
Rus d'ametlles
300g d'ametlla en pols
5 clares d'ou
la ratlladura d'una llimona
extracte d'atmetlla
250g de sucre llustre (una mica més per decorar)
Trufa
200g de cobertura de xocolata negra
200g de cobertura de xocolata amb llet
500ml de nata líquida per muntar
Preparació:
Trufa
Posem la nata a escalfar. Un cop trenqui el bull,
retirem del foc i hi afegim les dues xocolates. Remenem fins que tinguem
una barreja homogènia i ho deixem refredar. Ho posem a la nevera com a
mínim dues hores. Un cop freda la muntem amb unes varilles*.
*La proporció de xocolata/nata és alta i un cop freda queda una massa consistent (com una pedra, vage...) que pot dificultar la feina a l'hora de muntar-la! Potser caldrà deixar-la uns minuts a T ambient perquè no estigui tan dura!
Rus d'ametlles
Comencem a muntar les clares i quan comencen a agafar consistència hi afegim el sucre en forma de pluja (com si fessim una merenga). Afegim l'extracte i continuem batent uns minuts.
Barregem la resta d'ingredients i els afegim a les clares poc a poc amb moviments de baix a dalt per tal que no perdin volum. Abocar la massa resultant damunt una safata de forn amb paper vegetal o silpat, aplanar-la (com per un braç de gitano) i coure-la al forn durant 10 minuts o fins que es dauri lleugerament a 170ºC aproximadament. No deixar-la massa estona perquè s'asseca i es trenca. La deixem refredar.
Tallem el rus amb un tallapastes de la forma que vulguem. Al damunt hi posem la trufa amb màniga pastissera i tapem amb un altre rodona de rus. Decorem amb sucre llustre per sobre.
> Recepta adaptada d'Anna M. obiols
Madre mia que pinta!!!estoy sin desayunar y se me han abierto los ojos como platos eso tiene que estar buenisimo,y como tu dices parece sencillo de preparar,un besito.
ResponEliminaesto esta tremendo,me encanta Laia
ResponEliminapeto
Carai! però si això el rus és típic d'una pastisseria de La Bisbal d'Empordà! Però que potser és originari d'un altre lloc? Jo no n'he vist enlloc més, i tu?
ResponEliminaT'ha quedat preciós i segur que és super bo.
Felicitats!!! Em guardo la recepta.
Ah si? No ho sabia!! Ja investigaré Gemma! Gràcies pel comentari! ;))
EliminaGuapa tienes un regalito en mi blog
ResponEliminaBufff, me voy corriendo...operacion bikini...
ResponEliminaBesitos
Pero quina cosa mes bona!!!!!
ResponEliminaT'ha quedat preciós, Laia.
ResponEliminaUna abraçada.
M'encanta el rus, i mai no n'he fet a casa, provaré la teva recepta, t'ho asseguro, t'ha quedat guapíssim!
ResponEliminaQuina cosa...
ResponEliminaS'acosta el meu Sant i diguem "jetas" però una capseta plena de RUS hem faria una il.lusió...
Una presència expectacular i segur que està més que bo!!!
ResponEliminaTens tota la raò, de vegades ens compliquem la vida, y les postres més sencilles sòn les millors. Aquesta t'ha quedat de vici, donen ganes de provar-lo.
ResponEliminaPetons
Espectacurals i molt bons !!!
ResponEliminaUn dolç molt repartidor, ideal per portar per berenar a casa d'uns amics, no cal tallar, tothom va picant, ... són un bici !!!
Tienen una pinta exquisita!!!!
ResponEliminaUn saludo
Boníssims pastissets... he de provar aquesta trufa que promet molt.
ResponElimina