25 d’abr. 2012

PASTÍS D'ANIVERSARI



Feia temps que m'havia demanat un pastís pel seu aniversari i fa unes setmanes va arribar el dia... va caure en dissabte i la casualitat va voler que no em toqués treballar i que m'hi pugués dedicar a fons! Així que, tota motivada, vaig començar la decoració d'un pastís que, com la persona en qüestió, s'ho val! ;)




...només cal tantes mànigues i boquilles com colors vulguem utilizar i una mica de paciència! Primer cobrim tota la superfície del pastís amb la crema de mantega sense tenyir i ho posem uns minuts a la nevera per tal que endureixi una mica i sigui més fàcil treballar-hi a sobre. Un cop fred, podem começar amb la decoració amb la màniga. Es tracta d'anar fent petites boletes que anirem aixafant amb una petita espàtula plana (com la d'untar mantega sobre una torrada). Boleta-aixafar, boleta-aixafar, boleta-aixafar...i així fins donar la volta a toooooot el pastís! L'última boleta de cada fila serà la més punyetera perquè és difícil que enllaci perfectament amb la primera però un cop acabat el pastís ni es nota, dono fe!




>Pel pa de pessic (3 motlles de 18cm)
Ingredients:
120g de sucre
120g de farina
4 ous a T ambient
1 cdta. de Royal
1 cdta. d'extracte de vainilla

Preparació:
Preescalfem el forn a 200ºC.
Posem els ous sencers en un bol i els batem juntament amb el sucre fins que doblin el volum.
Hi afegim l'extracte de vainilla i continuem batent fins que queda una barreja homogènia.
Deixem de batre i hi afegim la farina prèviament tamitzada i barrejada amb el Royal. Ho barrejarem fent moviments amplis amb una espàtula de fora cap endins i de baix a dalt. Com menys remenem millor, així evitarem que la massa perdi volum.
Ho abocarem dins els motlles* engreixats amb mantega. Ho farem contant les cullerades que posem a cada motlle o pesant-ho amb una balança per tal que posem la mateixa quantitat de massa a cadascun dels motlles.
Ho posarem al forn durant 15 minuts (els punxarem per saber quan estan cuïts).
Un cop cuïts, els deixem refredar en un lloc fresc i els desmotllem.
* He fet servir tres motlles de 18cm per tal de no haver de tallar el pa de pessic en tres capes i que es facin tantes molles. D'aquesta manera les capes queden perfectes, totes de la mateixa mida.

>Per la crema de mantega
Ingredients:
200g de mantega a T ambient
350g de sucre llustre
1 cdta. d'extracte de vainilla
Colorant en gel
3 "boquilles" de 14mm


Preparació:
Batem la mantega a velocitat mitja i hi anem incorporant el sucre a cullerades fins que queda una crema homogènia. Hi afegim l'extracte de vainilla i ho batem. Tenyim la mantega amb unes gotetes de colorant en gel i ho rebaixem amb més mantega sense color per rebaixar la tonalitat, en aquest cas, a un lila més clar. Separem la mantega de colors en mànigues pastisseres amb "boquilles" iguals i ja podem començar a decorar.


Marathon by Tennis on Grooveshark
 
 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


I una variant amb xocolata...

La tècnica és ben senzilla i el resultat m'encanta! A més, dóna molt de sí, podent combinar diferents colors i textures com la que es veu a sota en què vaig decorar el pastís amb una crema de xocolata. Un encàrrec és un encàrrec i una nova oportunitat de practicar i provar coses noves, així que, tot i anar-me'n a dormir a les tantes i l'endemà no ser persona, ho tornaria a fer!




>Pel pa de pessic
Ingredients:
120g de sucre
100g de farina
20g de cacau en pols
4 ous
1 cdta. de Royal

Preparació:
La mateixa que pel pa de pessic anterior però incorporant el cacao juntament amb la farina prèviament barrejats i tamitzats.

>Per la crema de mantega
Ingredients:
250g de mantega a T ambient
70g de sucre llustre
500g de cobertura de xocolata negra

Preparació:
Batem la mantega i hi incorporem el sucre gradualment fins que s'integra totalment. Desfem la xocolata al microones (vigilem que no se'ns cremi) i quan està tèbia la incorporem a la mantega ensucrada batent fins que obtenim una textura homogènia. Ara ja podem omplir la màniga i començar amb la decoració.


Aquestes i moltes altres idees de decoració les podeu veure a Sweetapolita, Larecetadelafelicidad... estan plenes de bones idees!!


11 comentaris:

  1. Deu ni do, una bona curradeta eh?...m'ha agradat com t'ha quedat !!!

    ResponElimina
  2. Laia tremendos los dos,jolines que manos que tienes,me encanta como te ha quedado
    peto

    ResponElimina
  3. Oh!
    Quin bé de Déu!


    i els pastissos també! ;P!

    ResponElimina
  4. Això ha sortit de les mans d'una artista!

    ResponElimina
  5. Jo en vull un tros de cada ...

    FANTÀSTICS !!!

    ResponElimina
  6. Espectaculars Laiona. Que crack!!!!!!

    ResponElimina
  7. Qué pastel tan precioso!!!!!! te ha quedado realmente fantástico! un beso

    ResponElimina
  8. Que presntacion mas bonita!! Besitos

    ResponElimina
  9. Uns pastissos preciosos, el resultat val la pena encara que hi hagis tingut molta feina!

    ResponElimina
  10. Sense comentaris, molt bé. Trio el de xocolata, encara que ja no sé quin triar de tots els que has fet... Cada cop que entro al blog em sorprens.

    ResponElimina