15 d’abr. 2012

MONES DE PASQUA 2012



Faig tard perquè Setmana Santa ja queda lluny però fins avui no m'he pogut posar a editar les fotos de les mones que, com cada any, han tornat a casa i, com cada any, hi ha hagut sessió maratoniana de pans de pessic i decoracions vàries fins altes hores de la matinada...
 



La recepta és la mateixa de sempre, un pa de pessic vainillat (farcit de crema i xocolata desfeta) decorat amb una mantega almibarada tenyida de diferents colors o versionada afegint-hi xocolata. Amb això i diferents "boquilles" els dissenys ja es deixen a la improvització de cadascú...




Potser no són les millors mones de la història però sí amb unes de les que hem rigut més, perquè una altra cosa no, però accidentades ho van ser i molt! I tot perquè "la menda" és una impacient i no va deixar que la xocolata es desfés del tot... RESULTAT: crema de mantega amb "tropezones" de xocolata que embossaven la màniga pastissera i que vam haver d'anar treient un per un... Crec que l'any que ve em vigilaran ben d'aprop perquè va ser un suplici!!





Amb tanta conya, no hi va haver temps per fer gaires floritures però sí per provar de fer una mona diferent, amb la recepta que una de les meves tietes havia après a classes de cuina fa unes setmanes i aquesta n'és la mostra. Una superposició de diferents textures de xocolata (pa de pessic, mousse, xocolata cruixent i caramel) que estava bona no, boníssima.
 



Virginia Moon by Foo Fighters on Grooveshark

10 comentaris:

  1. Laia, quina feinada!! Jo al principi també vaig pensar en fer un parell de mones pero vaig desistir i les vam comprar per mandra, a veure si l'any que ve m'hi poso!!
    Susanna.

    ResponElimina
  2. Estan todas muy bonitas y seguro que riquisimas,un besito.

    ResponElimina
  3. Laia,t'han quedat perfectes ets molt bona pastissera, graciàs per tot.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  4. Ala!! si que en vas fer!! Son totes super xules!!

    ResponElimina
  5. Ostres! Però vas fer mones per molta gent, no!?!
    T'han quedat molt bé!

    M'encanta decaorar amb la mànega, però les cremes de mantega m'embafen una mica...quina recepta vas seguir? Està penjada al blog?

    Gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La crema de mantega la faig amb 200g de mantega i 350 de sucre llustre i un acullerada de suc de llimona o llet, depèn del dia! Sinó també subtitueixo el sucre llustre per un almíbar (aigua i sucre a saturació) fins que té el toc dolç que ens agrada... Amb l'almíbar la crema de mantega queda més suau i brillant, jo et diria que val la pena fer-la així... espero haver-te ajudat!
      I per fer-la de xocolata faig 250g de xocolata per 125 de mantega i 30 de sucre llustre!

      Elimina
    2. EL link http://elracodolc.blogspot.com.es/2011/04/mones-de-pasqua-trempolines.html

      Elimina
  6. Uff!! només de veure-les penso en la feinada.........

    Segur que després recompensa la cara de les criatures i els no tan criautures!!
    L'última la meva preferida!

    ResponElimina
  7. Ratifico, les millors mones de la història.
    Estaven boníssimes !!!
    Animo a tothom a provar de muntar la mantega amb l'almibar tal i com explica la Laia a la recepta de l'any passat, després decoreu els pans de pessic amb més o menys mantega, segons el gust de cadascú, però és que està tant bona !!! i si la mona es fresqueta de la nevera, millor, encara trobareu més bona la mantega dolça.

    ResponElimina
  8. caray Laia sera por monas,tremendas todas y bien decoradas
    peto

    ResponElimina